點解HKU香港大學啲英文都可以咁柒

750 回覆
978 Like 61 Dislike
屌都唔係比你睇

支那人明就得啦
Take your umbrella ONLY
check it before you take it
Please don’t take umbrella which is not belonged to you
redundant
Take wrong, die.
都係有陣Chinglish味
Please check whether it is your umbrella before taking it
Don’t take my umbrella, please
Give me back my umbrella! Bitch!
根本唔應該用is belonged to
滿分
所以講明咗喺香港學英文好難嘅原因係成日俾人笑

一去到外國發現咗外國人根本就唔會笑你,英文突飛猛進
簡單易明
咁撚冗長
睇左5頁都冇個譯得好但又個個屌

利伸 唔識
支式中文
Just mind your own fucking business.
Please take away your own umbrella but not others.
呢個又唔係學生寫 寫得呢啲都係啲垃圾staff 無學歷要求
根本就全部人英文水平都係咁,傾咗24頁都冇一句係正常嘅
多謝支持
配幅搞gag嘅圖仲好
不過同大學環境唔夾
人都係接收形象化嘅野比較快,無論係咪高學歷
呢個世界的確好多盲毛冇留意會拎錯人地d野
夠簡單易明其實告示真係幾隻字搞掂就算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞