《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3427 Like 42 Dislike
嗰桶清水, 就咁望下都覺得裏面有勁多雜質
呢個又mixed得太勁
冇晒印度特色
我唔介意慢慢等你拎出任何証據,包括搭嘅航空公司?航班編號,飛機票尾,旅行簽證,婚禮合照等等。

我2000-05年前跟團去日本都係用菲林相機!所以冇相提供不可能吧
希望你唔係話我有35就切啦
係嘅話,介唔介意拎定刀去中環,我比埋身分證你睇對樣都得咖
過35就切玩到咁大好難比落台階你

如果你覺得我拎人張身份證映比你嘅,你而家落轉中環,我比埋你對樣都得(回鄉卡、護照今日就無拎喺身)

的士佬單嘢,佢搞鳩我先嘅,我時間又真係太多
何必執著年齡,樓主呃大家把鬼咩
樓主會唔會考慮寫下過去旅程既遊記?
咪理條煩膠喇 block咗好耐
去嘅獵奇地方唔多,
武肺之前幾年,除咗昆明,都係一般香港去嘅大路地方星日韓泰咋

讀書嗰陣遊同女友遊歐洲之前鬼妹故有寫過下
垃圾河就梗 就算香港海邊都好多垃圾 但我覺得東南亞其他地方嘅人起碼都會有返少少衛生意識 識分咩叫乾淨咩係可以擺入口 但印度呢啲政教合一嘅國家搞到啲人連基本衛生意識都可以摒棄 恆河水=乾淨百毒不侵 用手食飯先係尊重 所以見到恆河水latte色咁都照飲 隻手幾污糟都堅持用手擺食物入口 咁先離譜
樓主做乜咁睇唔開, 畀人出咀炮chok兩嘢就自爆, 小心畀有心人起你底(e.g.木耳)
咁就仆街,代表食過覺得臭嘅都係食咗屎
細路仔性格激兩下就陪佢癲
真係低能咗少少
我當我柒咗一獲,你贏!
但想問吓你印度2000年有直航去印度咩?我旅遊業嘅想學嘢想知你當年你搭乜航班囉
所以我覺得印度人先係真正既生化武器 咁都食佢唔死仲勁過支那人食元素周期表
樓主激兩下可唔可以寫多啲關於m嘅故事 冇甜都ok
睇翻之前自己寫嘅,覺得有好多地方寫得唔太好
加上呢十年中間都發生咗唔少事
其實有諗過重寫多次(連故都有得 reboot)自己keep個完整啲嘅record 留念

比少少時間我丫,我執個大框架之後就出(可能5月尾㕑右)

不過講明先,肯定唔會有嗰陣咁快(11年前好似1星期完到?)而家工作忙過以前
不過起碼而家用手提打字快過當時手寫板逐隻慢慢寫嘅
妖,呃你有Q用咩

坐飛機去我記憶中係直航黎(幾肯定,因為坐轉機次數未多到我會唔記得)航班篇號,大佬成20年點搵比你呀

相就搵下肯定有嘅(仲係用DC映添)
所以佢地真係周街痾屎
樓主share 多啲屙屎、忍屎、瀨屎經歷 thx
講開瀨屎,有單搞笑嘢可以講2句

先利申:
事主不是我

話說中學二、三年級嗰陣,我讀嗰間中學出咗個數學天才(真係天才黎我自認數勁都唔全心全意甘拜下風)
嗰陣學校請個啲人黎開講座教記憶法,佢唔學之餘仲去挑機,結果用咗5分鐘唔夠去記咗100個個位數字嘅排序(教記憶法嗰個都話佢生平第一次見到有圖像記憶嘅人)

Anyway,呢個天才當年梗係校內精英班啦。
有一日,佢 lunch瀨屎,讀中二定中三瀨屎。
唔係放屁咇屎油、瀨少少嗰隻。
係瀨撚晒成篤有實有軟嗰種
呢件事梗係震撼全校啦。

時間過咗10幾年,嗰陣我30歲未夠啱啱出黎做嘢,有個舊同學聚會講開啲另外啲同學嘅近況嗰陣,有人就提起精英班嗰個天才去咗日本東大數學系做TA

之後有另外嘅人問:邊撚個天才呀
有人答佢:屌,中學瀨屎瀨撚到成腳成地都係嗰個呀
成班人即刻記得係邊個

所以話,好嘅嘢未必記得,但柒事真係記一世

啱啱Google 咗一下,佢而家喺ust 做緊 professor
超級期待reboot同updateM是個好女仔
我都係睇完依個post去追故
睇完之後一直個心up住up住
字行裏完全feel到樓主同m個種嘅甜戀
特別係用英文寫埋啲交談入去完全展示左gap yr個時嘅甜蜜
可惜嘅係已經成為左人生嘅一個遺憾
多麼希望是個好結局
我完全冇懷疑你去過印度!係時間上好尷尬!始終2000 年,印度非常混亂。如果你呢10年內去,我完全冇爭拗!
巴打我估到你讀邊間中學(應該係同我同一間),不過我大你幾年
有幾出奇? 我都2003 定04去咗印度旅行一個禮拜(自由行),4 , 5 年前去第二次(都係自由行)。 可能我接受程度高,對印度嘅印象唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞