《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3426 Like 42 Dislike
monkey國班叉哥,最多咪一兩日冇沖涼,但去佢地祖國係全部唔知幾耐冇沖涼...
印度會用牛油
玻璃肚
我係食左佢啲街頭小食
個檔位掛好多肉 然後佢炒啲肉碎+菜/香料夾包俾你
反而去越南無事
Taylor Swift有首歌叫seven
講要帶走個被家暴嘅少女
屌帶去邊呢 係印度啊!!
”pack your clothes and your sweater we’ll move to India forever”
聽到個瞬間真係o曬嘴
無樣嘢make sense
好好奇西人聽返黎嘅印度係點
Lm
摩洛哥冇野喎 係日日食包食到驚
同埋唔會係落後囉
發達?56k夠用啲frd?
“只不過,當晚一樣係噴撚晒去廁所度“

樓主你呢句搞到我喺巴士度笑到傻左
諗起啲閃零零旅遊書
巴打你依個決定好好
全世界應該得你一個咁樣即日來回
你呢個比喻己經fail 哂啦
我就係嫌56k慢,嗰陣已經轉咗1.5M
就算係用56k, 嗰陣點會搵唔到印度啲資料呀
隨便Yahoo search 「印度」兩個字都大把啦
絕對冇打算留一晚,本身對咖哩國冇乜幻想,加埋又係去做嘢,最短時間做完即閃啦

結果返嚟我射咗兩球先回到血...
條友應該是00後傻西妄想症末期
點會無
解像度同畫質一定會差啲
同埋可能係rm wmv avi 嗰類
但係一定有咸片囉,我嗰陣都down唔少
用口呼吸咪姐係食撚哂啲味咁 不了
睇到乜文人,之後係咁又鳩又閪
爸爸咁熟路冇帶你call g咩
當時點會冇寬頻...我當時份工就係起streaming server,去印度就係fix佢地streaming系統嘅蘇州屎

當時香港施政包膠同財務包膠都已經有online streaming啦
臭熱
我買過一次印度芒果嚟食
啲果肉係真係有陣印度味
好神奇
又未到覺得好難食,但試過一次就算,見到都唔會再買
反而印度提子幾正,好甜
- 十年前去過新德里擺展 ( 歐洲公司消費品 ), 揾國際貨運公司送展品過去, 結果成板貨得番D宣傳品送到去展場, 其它 products 唔見晒, 班送貨仲要話送齊架喇, 叫我地簽收.
- 擺展果幾日, 個個咖喱著到成個乞衣咁款, 都話自己係印度有 2,000間分店 ( 係全部人都話有二千間, 不多不少 )
- 展場無野食, 被迫食咖哩, 估唔到真係幾好食, 好彩食完無事.
- 煙仔係一支支賣, 出街嘆係即溶咖啡, 即場沖比你飲.
- 住果間酒店樓下有間 steak house 賣 buffalo steak, 睇完眼突左, 因為水牛唔是牛.
- 出街餐廳食野, 發覺隔離枱差妹一d都唔保守, 講英文爆晒粗, 姣到陣.
- 夜晚酒店附近有個商場仔, 內有個公園仔, 有7~8個十歲唔到既細路仔攞住張被係到過夜, 大部份都係細路女, 好驚佢地夜晚會比大人夾左去.
- 有仔女既話, 想佢地以後聽話唔扭計, 帶佢地去一次印度就夠喇.
支那就支那啦
老強?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞