《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3426 Like 42 Dislike
唔係話d人好鐘意行埋黎問你拎錢?
2001年係仲有1.44MB floopy, 不過都已經被usb手指取代, 同埋少人用, 正確嚟講floopy到今日都仲係未完全淘汰, 只係已經冇廠出碟片咁解

當時已經出現初代usb 2.0手指, 64同128MB手指都唔係天價買唔起, 同場仲有CD-R做大容量儲存, 2001年冇你想像中咁落後
yes
由其佢去伊朗定唔知邊到
啲人勁反美 (呢個都好合理 , 我理解)
但一定會搵到D 好愛中國嘅人做訪問

始終佢地呢D 片要大陸上架, 都有加返呢種財富密碼因素先得
樓主係二十年前去 你就六七年前
中間可能有改善都唔奇既
咁正常既post都入到D傻9入黎 話人懶好笑懶唔講粗口 child登真係child登
你可以咁諗, 支那鄉村公廁係屎臭尿臭, 但印度係仲有垃圾臭畜牧臭人臭各式各樣嘅臭混合埋一齊

假如支那公廁下邊係化糞池, 印度大地本身就係一個巨型化糞池, 行行下條街無厘頭柒有舊屎嗰隻
一樣情景,地點唔同,
鬼佬見到舊屎,好冷靜咁講,it’s very authentic
紅音死左咩 真係唔知
第一條片嘅行為香港女仔會覺得好騷擾
但對d開放鬼妹嚟講應該係叫熱情
唔係喎,2001年我地電腦堂真係用緊floopy傳輸文件。

個陣可能係已經有USB 2.0手指,但絕對完全未普及。

而CD-R / CD-RW個陣係已經流行,但用途上同floppy兩樣野黎。
電腦堂你要抄野番屋企會唔會特登燒碟?
呢部印度做 但又唔係平
係仲有floopy, 不過事實上用途真係比以前細, 手指亦都唔係未普及, 我當時都已經99蚊買到隻lexar 128mb (我冇打錯, 係mb, 唔係gb) 手指插ps2 load金手指

至於燒碟, 嗰個年代我讀緊大學, 老細係叫我地交CD, 因為一個code連圖隨時幾十mb, 冇可能交到floopy, 交手指又冇可能mark到名又易唔見, 除非交C code, 呢d幾十幾百kb先會叫你交floopy上去
你講緊咩我食字爛gag 黎
有人講佢可能做大左就比d有關部門搵
可能比錢佢大外宣/唔大外宣就搞尻佢咁
係將d咖喱係肚入面加埋d細菌發烤返幾日先放出黎
同場去返2001年, 我去印度出差就係帶住我平時隻開工usb手指(PQI 128mb... ), 入邊就係裝晒我預先寫好既library同開工架撐, 去到site直接插隻手指入去deploy同改file

當時未有iphone, 我係用緊palm v, 我去印度坐飛機就係拎住部palm v一路臭住睇書

windows方面, xp已經8月時出咗, 但點解咁多人仲用緊98, 係因為xp嘅硬件要求高比98高, 同時新出好多game未兼容到, 另外me又廢到冇朋友(你試過一日hang 5次機未? 我試過, 我真係試過), 所以先好多人仲keep住用98。我當時另一個客開網吧, 訂一批98機hardware vendor比錯咗xp, 結果hardware間野比人屌撚到開花, 要一晚內70部機全部由頭用ghost clone過98種

2001年絕對冇你地想像中咁落後
因為佢地全部人都知要拉錢去上流唯有做it
所佢佢地個個細個會主攻it 野
脫貧只係得呢個方法
屌 個時仲係得電話線上網啊
邊到黎咁多人有1.5M
樓上講夠2001嘅科技未
係咁騎劫個post
就算今時今日咁多遊記
去旅行都一樣可以中伏啦
唔好話旅行
喺香港入餐廳食飯都可以中伏
係咪要咁驚訝
之前喺美國老細係印度人,佢喺日本住咗好多年之後喺美國定居,但唔知點解佢個人同埋佢間屋嘅每個角落都可以充斥住果陣印度/咖喱/香料味
跪求奇怪事故仔

屌 追post追到出撚左呢個廣告比我
有呀

不過我呀媽去到邊都好,乜都唔亂食乜都唔亂飲
就算我喺街買奶茶叫佢試下,佢都唔試

(嗰陣無諗過之後會痾成咁,所以先叫我呀媽試,非不孝
嘟嘟嘟嘟大大大
幹你娘_
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞