《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3427 Like 42 Dislike
高質屎尿post
lm
幾年之前去過冇咁差
連google map grab 都冇 想像唔到點去
不過果時D人可能冇咁仆街
感覺上印度尚算安全 冇比人搶野
去南美中美比人搵刀仔行頸
食完飯好出文啦
出文啦
印度啲牛係咪多過新界
叫你條女自己去多幾次試試
之前旅遊台有個印度遊記寫得好正

結局仲好凄美
屎既國度
留名
有生之年點都會去一次印度見識下
Part 3:

第三日,去我呀爸個客嘅婚禮。

因為已過咗兩日,基本上個人已經習慣咗嗰陣印度味(即係嗰陣酸酸叔叔咸咸臭臭嘅呀叉味)。雖然未去到免疫,但只要唔係去到特別臭嘅地方,其實都無乜反應。

咁婚禮雖然係喺半室外(因為太多賓客,所以招待賓客嘅地方係室外黎,而結婚搞啲乜鳩儀式就由雙方家長同親戚走去室內。但我真係屌佢老味,夏天搞室外結婚)會有好多大大隻嘅汗臭印度佬(or 婆)
但婚禮現場實有好多花圈嗰啲,我對花香好有信心,會掩蓋得住汗臭嘅侵略。

我再講一次,我當年真係好傻好天真,絕對天真過天真嬌。
無論幾多鮮花都好,都唔會抵抗得住差唔多成千個大汗淋漓嘅賓客。我當一半係男人,有80%係呀叉,即係有400個著suit嘅汗臭點。仲有唔同小組好耐無見要攬下跳下增加活動量兼促進排汗量,你可想而知有幾臭。

奇怪嘅係,呀叉可能聞慣恆河,佢地無人覺得臭㗎喎
班大汗呀叉,有啲直頭大汗到suit都濕鳩埋。

成個婚禮,我已經唔記得點捱過。
我淨係知我一直都好想嘔好唔舒服好熱好熱好撚熱。
香港濕熱第一難捱?
成都火爐天下最熱?
Sorry,你問過印度臭熱未?
熱量將臭味蒸發再由你吸入令到你身體熱之餘仲反胃兩重鋏型攻勢。

喺宴會現場,我睇住我呀爸就算熱到孖閪咁都一樣保持專業咁去應酬,我親眼睇到咩嘢係撐起頭家嘅大樹

(待續,下集 final,講回程。以為返到香港就無事?恐怖片隻鬼臨尾都嚇多你一齋啦)
快啦
咁樓主你依家覺得有咩係慘過翻印度
翻印度2次
平反d乜20年前咁耐都唔同
強貼劉明
樓主文筆好撚正
睇文字真係好似聞到氣味咁樣
Part 4 - final

大家有無行過啲毒撚場見到啲咸碟鋪嘅poster 好好好吸引之後抄低個番號,打算翻屋企上avgle 搵套嘢出黎打個靚J。

之不過唔喺翻屋企嗰程車就諗翻起之前好幾次發生過一樣嘅事情,但結果係封殺而失望,最後都係J翻套J咗好多次嘅蒼井空。嗰一刻,想J新嘢嘅心情就冷卻咗,頓時發現習慣嘅美好:新嘢雖然有新鮮感,但始終好多時最後都係驚嚇。

對我黎講,印度就係嗰一套行街望到好正嗰套AV,充滿期待。去之前我知會好污糟、好多人,但心諗歷史大國喎,差極睇遺跡都夠好啦。

正如個AV封面係美女教師迫姦、條女又靚又大波,你會預期差極有個限度啦。點知一睇,條女樣衰不突止,仲要煙屎牙兼死魚格,最大獲係扮男學生嗰個係東尼大木,屌你老味,個學生望落仲仲老過個老師一截

情況唔同嘅係,AV始終係AV,要硬J都劣得落。
但印度根本就係AV嘅封面,入面原來係女教師迫鳩啲學生係hehe,仲要玩屎玩尿嗰隻。

嗰5日,我真心體驗到咩叫「慘過翻印度」。我再重申一次,我算係有啲教養,平時真係唔會講太多粗口嘅,但我估真係無乜嘢係會慘撚過翻印度囉。

回程,我懷住興奮嘅心情坐個客嘅車去機場,又塞撚到冚家鏟、㗎車都有陣呀叉味、個肚又好似搞搞地等等最後嘅閪嘢我已經唔再介意,因為我嗰晚就可以翻屋企,呼吸住清新嘅空氣J我套蒼井空。

喺機場,臨上機前,個客送咗一大盒芒果比我地。
印度送芒果係好好好得體嘅禮儀黎(好似韓國人送韓牛咁)

翻到香港屋企,喺我又潮吹轟炸完個廁所、沖咗個大半粒鐘嘅涼去洗晒身上沾染嘅呀叉味之後,我呀爸叫我幫手撬開個木箱食芒果。

我本身好鍾意食芒果嘅,我諗住用呢兩隻芒果去洗個塵、順便當係比啲掌聲自己去捱過嗰5日嘅印度之旅。

點知一撬開個木箱,嗰下真係要借用周星星馳套戲嘅一幕:

我屌佢老味,連啲芒果都有嗰陣呀叉味。。。
星期日旺角天橋既味道
樓主寫得幾好,搭車睇到笑到我gapgap 聲
芒果個位笑到我仆街
連登仔會覺得印度好落後,好污糟

我想替印度平反一下:根本就比你想像中差十幾廿倍有多
慘過翻印度呢一句形容詞實在太睇少佢喇

你話我馬後炮啦,但上年武肺印度得嗰十幾萬 case根本係無撚可能。以印度咁撚污糟,唔中夠幾千萬、甚至過億根本就唔撚係印度。

有連登仔會話:
挑,大陸啲5-6線城市咪一鳩樣,分分鐘仲閪啦

我會話你知,根本無撚得比。

因工作關係,我試過要飛上海,但中間預上台風迫降江西南昌,國航安排夜晚入住間旅館我一入門見到兩隻老鼠望住我添。又去過昆明,為咗去睇紅土地住啲狂偏僻嘅酒店。
大陸係唔乾淨,會污糟,但個規模同印度真係差幾條街。
大陸去個廁所,最差咪地下有屎有尿。印度嘅公廁,你係會見到有呀叉等唔到廁格就咁喺角落痾緊屎。
仲有,印度呀叉痾完屎尿,目測有8成人係直接走,唔撚洗手嘅,所以街邊小食有錢味?你食真啲,喺陣銀紙、乳酪、masala、呀叉味嘅掩蓋下,仲有鳩屎味。

印度5星酒店都靚㗎,但我情願去20次大陸4-5線城市都唔會去多一次印度。
起碼再濃縮多20倍
衰鬼又寫得幾盞鬼wo
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞