《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3427 Like 42 Dislike
其實係嘅,當時係有寬頻。
但要明白,嗰陣邊有 YouTube,邊有咁多旅遊網?
大部分時間上網係 check下 email,上News group,搵下咸相(短嘅咸片)J

而家就話上 YouTube望下就知嗰面係點啫,但嗰陣邊有咁多相、片就算有講印度,好多都係純文字討論
聽講印度已經算乾淨, 對比起隔離既孟加拉
孟加拉果幾集都係啦
係咁影住d人講I love ChinaChina is good
仲有係市場見到咩都問人係咪made in China
連蘋果都問
點知人地話唔係
不斷強調China係世界最大代工國之一
我屌 而家你拍孟加拉
講乜都要拉埋中國講

本身都覺得佢d片唔差
睇到果d位就會覺得 屌 大外宣黎
點可以摸人膊頭除非個個哥哥都好靚仔
其實唔出奇
新疆果幾集好明顯
特別影新疆棉花果度
影到所有人勁開心
跟住下面d小粉紅即刻話歐美d新疆新聞係老作
要刻意抹黑中
死開啦鳩up 王
科技你下下講最新果D 野有撚用, 避而不談普及率
佢最開頭個啲好少吹奏支那,最近一兩年個啲勁多宣揚支那就係勁既意識
20年前去印度backpacking, 想上網check吓hotmail就要幫襯街邊D長途電話舖&網吧, 上網係逐分鐘計, 仲要慢到PK, 好多都係行9.6k modem, 你畀錢先同你dial up, load個hotmail睇吓都可以玩你半個鐘(仲要冇冷氣)

仲有D網吧電腦全部中晒毒, 你一插條USB手指入去即中, 隨時乜files都冇晒, 結果要用hotmail save draft / send email 畀自己去當cloud notepad咁用

遇著D網吧/Guesthouse網速快, 就會上吓yahoo睇吓新聞/搵吓料, 同去HKiBBS吹吓水, 當年高登先啱啱出世, 好多連登仔連精蟲都不是...
兒登仔, 2001年時呢D都叫最新科技? 你小學畢業未?
呢個真係唔知 我諗我都唔會想去求證
你睇下你, 打咁大篇野自hi 得我理你咋弱智
好撚心你自殺算啦, 2001年已經做緊野都要靠呢D 野刷存在感
其實係咪真係有人會比錢佢地
正常見到都掉頭走啦
多撚謝wor, 小學雞
係 講到中國真係好撚強大
鄰近國家都好崇拜中國咁
最平25蚊美金
個女同事好有先見之明,知道食完實岀事
新疆棉花果集我真係忍唔住dislike左
近期有一集有土耳其一聽到佢來自支那就講corona virus,秒cut
咁撚好笑
夠膽去歐洲大大聲講自己來自支那
一定比人打
淨係識去d落後國家拎民族自豪感
佢d片係愈睇愈唔妥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞