《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3426 Like 42 Dislike
香港有d印度餐廳都有得飲,甜得嚟又幾好飲,次次都必叫

但睇完呢個po, 浸印度味印咗入腦,以後唔會再飲
戴住口罩都笑到畀隔離條友以為我痴撚咗線
會唔會關食得多香料事?

咁我地咩味?
唔講太多!嗰時應該係後3310年代,新推機或者摺機嘅時代!
去尼泊爾係街邊食過類似,外形似一個穿左窿既兵兵波,食之前係個大盤潷一羮汁入去,之後成粒啪入口
又酸又辣又甜又苦又臭又腥又「叔」
紅磡有間印度餐廳 做甜品同素食 好好食㗎 可惜老闆在2019年移民美國
柬埔寨越南大馬都唔得?
證明有民主自由,都可以好19好垃圾
印度,菲律賓,印尼
支那獨裁,但起碼唔會有地方柒到好似印度咁

幾年前畢業同左個同學去印度
睇完篇文會覺得好似都聞到陣味咁
我都覺
催到每星期兩、三次
個樣我估都算ok嘅,唔靚仔但唔係樣衰
裝睡的人叫不醒你咪信囉!起起樓主底都知肯定冇36歲!但佢肯撚定呢幾年有去過印度!所以先講到3假,7分真

最後結論:冇圖原來可以開post!屌咁之前連登仔瘋狂屌人冇圖開post 錯鳩曬囉!
以前喺舊登寫過甜故
因為呢個post有人提起睇翻,覺得自己當時文筆真係有改進嘅地步
Sorry,無回你係亦唔想為啲無謂嘢嘈

你要我證明我10幾年20年前無去印度我就難啫,不過年齡嘛

當年用係用DC映相,啲magic stick 仲搵到嘅,不過read唔read到就真係唔知。
exactly 去嘅時候應該唔係99就00年summer ,肯定係01年前(我01年過英國讀書嘅),因為大學take gap year,又轉過校,比平常遲畢業。
之後出黎做IFA做咗2年,之後轉銀行,今年係第10年喺呢間行(10月有長期服務金牌攞添

起起我底都知我無36?我好好奇你起咗啲乜,因為我真係36(年尾37添喇)如果有睇開舊登嘅,搵下我個名都知我11年前喺高登寫過甜故,裡面有大部分係自己經歷,細心睇就計到我幾多歲。(我估扮年紀大、扮去過印度唔值得威啩)

最後,其實唔需要嘈嘅,唔信咪當故事睇下笑下囉。
如果唔順眼嘅,直接block都ok。

係幾正
bgm:
浪~奔 浪~流
萬里滔滔屎水永不休
樓主睇你同m係故事睇到好心噏
樓主睇你同m故事睇到好心噏
你可唔可以講下你點睇得出佢幾多歲?

廿年前嘅事拎出嚟講
比唔到圖好正常啫

仲有
啲五十路肥婆美極你又要圖?
你想佢比啲咩圖你?
佢噴屎張圖?

你都戇撚鳩嘅
咁你咩又係上緊連登
唔好講到自己睇透一切咁
咁日本人呢種潔癖民族去到印度咪即刻死?
有時自己諗翻,都好後悔自己當年無珍惜。
往好處諗,起碼而家仲間中會聯絡下,大家彼此都仲會關心下對方。

今日我自己睇翻篇文,覺得當年有唔少地方寫得唔好
我有諗過遲下工作無咁忙重寫多次(連寫文都有reboot),仲可以補翻呢十幾年發生過嘅事去比自己一個紀念。

自己電腦仲有5-6年前想寫嘅一個故事嘅草稿(可能又係等有時間執好先出過
你仲咁好心機覆佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞