《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3427 Like 42 Dislike
如果係既 我好多年前都有睇
應該係13 14年?
上游

咁既樣我寧願搵個位野外解放算
我都係講事實,sorry 啲乜?
事實就係當時大把人有寬頻
印度啲資料亦都係隨手可得
唔知係你地失憶定點

而我都無冒犯樓主嘅意思
只係覺得,去印度咁大件事
點都會上網Research下先出發
當你真係無internet,點都會買本guide嚟睇下?
點會有可能唔知際情況就去
你就00後
我一開波就講過我細樓主幾年
你哋呢啲覺得2001年連AV都無嘅,擺到明嗰陣無上過網
同老豆去叫鴨
唔係話而家啲屍燒唔切,啲狗咬開個屍袋咬爛左條屍同塊面咩
不過連人都無乜好嘢食,食屍都唔出奇
追post係咁見到呢個廣告
諗起有個英國肥婆中女去埃及旅行
識左個廿幾歲既埃及佬
跟住同自己個英國老公離婚
搬去埃及住
點知個埃及佬呃晒佢d錢之後就走佬
單野上過新聞
破窗效應
頭先睇左幾套
佢有d片ok
屌 新疆果d完全係維穩片黎
十年八年前出trip 去過印度
坐住架白牌車周圍參觀
行行下屌你老母咩味咁撚臭
原來就到貧民窟
係未見到已經聞到臭
坐係架冷氣唔係好得嘅白牌車度開窗又唔係唔開窗又唔係
個感覺係困住左係閉密垃圾房嘅味

最爆係有時坐坐下車會有人敲窗
本能反應望過去
仆你個臭街有條友毀哂容塊面爛撚哂咁係度乞錢
唔好玩鳩我啦屌你

夜晚啲人真係周圍訓,馬路邊就咁就訓,第一次見到以為仲乜條街咁多死屍咁恐怖

沖涼打死都合埋口,上飛機白花油搽人中,帶十包八包寶礦力粉是常識
不過啲roti mango lassis paneer 真係好撚正
埃及正正常常 唔臭 嘢食正常 唔會痾 點解係大佬
//我再重申一次,我算係有啲教養,平時真係唔會講太多粗口嘅//

純粹對呢一句有意見,
其實可唔可以唔好再仕紳化粗口呢回事? 明明就係文化一部份, 就連語言學家都會正視呢種次文化嘅時候, 係咪因為佢普及, 喺世俗眼中多市井之徒濫用/不適當地用粗口就覺得粗口等於低俗?

有教養所以就少講粗口, 中小學咩依家?
你諗下佢係用咩肥料 用咩水灌溉種出嚟
啲芒果真係吸收曬印度土地嘅日月精華
文筆好生動,睇得幾開心,thanks for share。樓主得閒寫多啲遊記
你老豆喺真男人
下游你攞嚟噴都好恐怖喎
香港啲阿叉一樣咁污糟
有人會話我識個啲唔係咁 但你識個啲係中環返工嘅阿叉 咁咪有可能好啲
但我想講大部分阿叉都係思想未開發嘅賤種 偷呃拐騙殺人老強當食生菜
仲有班左膠要包容 心諗你會唔會包容啲曱甴老鼠係自己屋企
本身食緊野見到個post好似幾得意諗住追下post
睇左一半都係食完先睇
見到佢形容啲臭味想像到搞到反反地胃
華夏古國?破四舊文革打爛曬啦
其實得罪都要講,南美國家邊有真警察
要講黑警既程度香港同佢地比完全不入流

以前都見過有人寫比全副武裝著曬制服既墨西哥聯邦警察搶劫
氣絕意思係咪臭撚到窒息死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞