《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3426 Like 42 Dislike
印度有冇唐人街
你果陣啲屋企人冇痾?好似得你霸住個廁所
諗起之前去新加坡
諗住去Little India,話哂都係景點之一
就行到個陣已經好大陣味,頂唔順
調頭去咗其他地方
小弱表示星期日經過天橋陣味已經好頂唔順
當年中小學上到網都係少數
我記得主要係玩老翻單機
上面巴打話嗰時BT,可能有,但係買碟先至係當時常態
一睇就知你係蒲高登嗰啲砌機it毒撚啦
真呀!個刻我都以為自己去左印度
得啦好撚叻啦
咁你覺得樓主咁on9不如隊撚死佢啦哈哈密瓜
話說我公司都有搵印度做counter quote 做d sample 比我地,到佢地寄d野黎,未開箱就咁掂個箱面都已經聞到陣屎味。再開箱拆,d味就衝哂出黎⋯⋯然後d samples 係要噴野消毒
講起菜
我有個好friend既印度同學
因為佢黎香港讀書所以識
一開始識佢既時候同佢喺學校既餐廳食野

佢話我聽佢第一次見到人地食啲菜係綠色既
心諗點解你地咁鍾意食生菜
...但佢後來發現其實係佢未見過唔係咖喱色既菜
泰國覺得都還好
之前係馬拉 酒店個區係印度小區
D凍飲同街頭小食見到都驚
都係去返華人街買野食
假你老味
加甜plz
其實印度真係潔癖人士嘅夢魘

行街唔好玩電話,如果唔係

街頭小食代表 Pani Puri 竟然冇痾
我諗劣評你唔係唔認同2001年科技發達與否
而係 人地好奇去個旅行親自感受下唔撚得 要係咁俾你屌都唔知你屌乜
記得冬天去, 一到3~4月開始熱到仆街, 臭味都加倍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞