《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3427 Like 42 Dislike
笑L到仆街....
四五年前大學同roommate 去印度 色彩節 Holi
去到邊啲路人都會係咁搵你地影相當你係明星咁
用部好撚落後既手機影
第二日有個fd已經屌唔住係地鐵嘔左出黎 我仲未有事
然後有晚同第二個fd話去感受下當地風俗 凌晨四點同個督督司機話去啲local啲既地方行下 去撚左個唔知咩地方 同啲小販吹水 啲小販仲好撚熱情話請我地飯野 然後攞左啲黑色物質出黎 食落無咩特別
然後過左日我開始頭暈肚疴 我個人成日肛疴通常 疴兩三次無事 點撚知由個日開始疴撚左兩星期 返到香港仲疴區 個口有脹氣 成陣屎味 醫生話係腸胃炎 成世人第一次

係個到鳩碌tinder 識到條印度妹 係咁sc 影甜相我睇
東南亞暫時淨係接受到泰國
而家都大把喎 住何文田紅磡中半山一大班
想體驗印度文化
都係去重慶大廈算
睇左成10頁, 都冇人講係印度叫雞既經驗?
其實我都係想證明嗰陣時啲internet唔係好似你哋唸得咁落後
換轉係希特拉d人有咩觀感 只不過殺既係北韓自己人全世界就唔撚理姐
我都去過印度出差 Bangalore 算係工業城市 比較上冇咁落後 住係ritz Carlton 去一個星期 去之前真買定幾箱水 個喼都係放咗好多水
去到當地 發覺好多印度同事都係用iPhone 仲要最新個款 過萬蚊一部 但問翻佢地人工都係3-4千蚊不個月 真係cls 然後當地買iPhone要俾稅 所以有印度同事問可唔可以託我香港買
另外講下當地食野 係酒店食個啲直頭同土皇帝一樣,個大廚會出黎問你想食咩,然後tailor made 俾你,價錢相對香港係好平,100咗右食到prime 牛扒,另外個大廚知我食唔到太辣嘅印度咖喱,都有特別整一種甜咖喱俾我,味道同服務都一流
酒店有個餅店 cake係勁甜,甜到食唔到兩啖 另外有馬卡龍 價錢唔平 成十幾蚊港幣一粒 個味唔錯 同香港差不多
如果係商場入面既餐廳 我夠膽死一個女仔去食頹商場food court嘅印度老麥 其實食落又冇咖哩味 啲麥洛雞又幾好食 其他食過普通西餐 其實味道唔錯
最後想講下塞車 印度人真係好撚顛 啲車完全唔跟線行 3條線至少有5架車行 基本上佢地有位就入 唔理幾貼都好 啲電單車直頭玩命 另外見到啲街頭小販會拎住啲花生呀棉花糖之類係條公路上面販賣 左穿右插 好多都係好細個嘅小朋友 舊棉花糖又冇袋包 吸晒成條路嘅精華廢氣。。。
真係要俾正評樓主
描述得好生動,就算無圖都覺得自己好似代入左去個環境
我未去過印度,但之前出trip去新加坡住過一間酒店係好多印度人住既
一入房已經充斥住果種印度味 個枕頭簡直係生化武器級咁臭
果幾日酒店仲要全FULL無得轉房,好彩帶左香水同熊寶貝
其實噴完都仲係有果陣味但起碼無咁濃烈先
果種臭味似千年頭油MIX狐臭味,總之係好撚柒難頂
講出嚟都激,重點係要限時限刻內做好,因為趕唔切回程飛機就碌柒,因為完全冇打算留喺印度overnight,所以身上係乜柒都冇,心理壓力好大,所以香港時我用同樣environment排練過無數次先敢出發。

講返印度,搭飛機時真係好撚臭,落飛機又係同樓主感覺一樣,好臭同好撚臭。上到個客部車度好少少,不過都係好撚臭...... 因為連廁所都避免去,所以飛機途中我已經屙清屙淨,去到印度盡量唔飲水,帶咗一個500ml水壺我全程飲一半都冇。然後回程去到機場都盡忍,上到飛機先去渣水..... 回程機又係全機印度人,又係臭撚到飛起......

總之.... 打撚死我都唔會再去第二次.....
你係巴定絲
可唔可以講多d
歐洲佬有瑞士山區空氣罐頭
有無人搞個印度新德里火車空氣罐頭用黎prank人
2008年,32歲,我去了一趟印度。
https://lih.kg/1987158
你不如考慮下對碌鳩入屎坑度磨?
佢地渣車真係一流, 係又beep唔係又beep, 基本上佢地beep, 就好似同前車講我喺度我喺度咁, 算唔算亂中有序?

如果叫嘉倩bb去果度開車應該炒左十世。
睇d街頭小食片都知嗰種鳩beep
俾$1000你飲一支俾我睇
佢老味我返嚟香港後, 頭一星期個鼻仲出現幻嗅聞到陣印度臭味.......
高質POST推!!
樓主阿爸果然係男人中既極品
記得當年有位巴打係印度遊直擊
話一落機出關就比人淋屎落對新鞋度
跟著有其他人黎問佢拎錢幫佢清潔

地獄鬼國
唔係去5日咩
點解第3日下一part已經係回程
第一日去唔識過馬路 癱過大陸啲馬路 唔會有人停俾你行 要你行過去佢先唔行 好似話俾佢知你夠薑就撞我咁 然後佢又俾你大到 亂中有序呢個term 好應
2001 時上網其實咩都有得睇啦
放學已經入網吧打cs
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞