《印度平反》想分享一下我差唔多20年前去印度嘅所聞

1001 回覆
3427 Like 42 Dislike
我都係去首都 感覺都乾淨過印度 同埋無咁多人
笑死
係呀 覺得好好開眼界
其實牆國有好多資訊性嘅嘢好有用
但係大外宣情況下,都係有啲嘢睇到躁

李永樂就係其中一個
19年去土耳其
D人問我係咪支那 一定答唔
有d當地人知邊到香港
有間舖老闆見到我就問係咪香港人
問我佢點解知
佢話睇神態 步姿
冇啦 好似係舊登?
個結局睇到我都覺得sad
扑你老母咩有無幻想下係公廁扑野,每一啖氣都係屎尿味,印度就係咁
呢啲細微觀念位就係潛移默化
成日話上連登勿認真, 俾啲on9觀念影響咗嘅時候又係咪真係唔認真可以解決到?
我日日小學放學趕返屋企玩天堂
一出個陣ok 拎 一蚊 隻碟 梁詠琪做代言人
講緊係2000年
點會唔普及
快可能未必,但上網大把人有
巴打介唔介意幫手問吓你爸爸啲野

想知你爸爸個dep 係咩有機會可以去唔同地方出差,仲要見既都係central bank ,政府機構

想問要做到比你老豆帶出去出差既靚?大既career path 點,做幾耐先做到佢2條靚個位?大概咩grade 先會有得出差

你老豆作為男人中既男人點會落唔到黎,不過見咁都屈,擺明就係過路費黎,唔比唔得
斯里蘭卡有段火車講到千里千尋咁
印度北 New Delhi Varanasi Agra 無論人定地方定空氣都係最差
孟買 英殖色彩重 又唔算污糟 都幾唔印度
都有去過印度東北 係落後啲 但人幾純樸
未去過南印 但聽印度朋友講文化幾唔同 安全過北印好多倍
得最後一段係近海 前面完全冇特別
係香港印度餐廳食過pani puri 同 dahi puri覺得好好食
但印度北個金三角應該係旅行最多人去既地方
東北又污唔污糟呢
少少污糟始終都鄉下地方多 污糟過大陸少少咁
本身諗住去埋Assam 但個時邊境地方示威 冇得去
身材矮細啲 皮膚黑的

印度獨立之後 聽講廢除種姓制度, 但係影響無處不在
其實同同級日牌車比都接近(日牌入門都係東南亞整架啦,不過唔係印度姐),無話特別貴

只係realiability.....
啲水乾淨過 Vanarasi
見過啲尼泊爾人 浸聖水朗口
01 年 上網真係唔係人人有
同埋資訊邊有依家噤多
HDD 都係得80GB
前幾年去 恆河好香……燒肉味
呢個post都幾多懷疑師
唔信咪當睇故仔
起曬鋼做咩
乞兒兩邊都有
但印度係咩場合都好,賣野比你、工作識既人、餐廳等等,都會想辦法搵你笨
非洲呢方面比較少,都可能係太蠢未諗到
北非好唔好玩
印度人原來咁古惑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞