林家謙冇唱功?如何評價歌手既唱功?

841 回覆
1302 Like 243 Dislike
樓主點睇古巨基
正想舉呢首做例
P.S.係我燒 (?)
好爽
感情係透過歌唱技巧去表達,唔係你亂講就係
唔穩係講緊佢初出道頭幾年
你聽下佢E家LIVE先啦CD咁
而家做禮貌大使定歌手 唔講唔該唔準做歌手
請問樓主可唔可以share吓自己唱歌嘅recording, 唔駛出樣
學友/家駒/單丸
同算係同level

上面好多人問單丸
單丸梗係top 啦
但佢最衰係態度, 忘詞, 甩KEY , 發台瘟樣樣齊
頂級歌手來講佢穩定性算差

但講故事能力的確係香港歷代樂壇數一數二
認真喎
你話佢唱歌本身唔好聽都可以話各花入各眼
但佢每次live都同CD版差唔多
留意返,呢度唔係讚緊佢,in fact我覺得佢啲live冇乜驚喜,因為次次聽落都差唔多
是但9up當真咁 林家謙聽落live 難聽到咁都話頭三項勁好?
已封鎖會員 - 係!各位網友!
都蕭 把聲
我聽左成個星期都唔厭
好獨特 Rock 同情歌都表達到

Gem 屈左機 滿點 Rap 同跳唱都咁完美
仲要自作自唱

老蕭rap 同 跳唱應該差少少
其實台灣都好多歌手聲音好多變化
我自己覺得其實人聲都可以好似樂器咁,香港歌手可以大膽d試 (不過要有基本唱功先啦)
花?
灑你老母狗你老母血

其他冇嘢補充
但引戰撚做得好真係好多
撚連登仔撚到
真心建議
唔好自己睇youtube 練
錯左好難返轉頭

正正經經搵個老師
點搵就google 都好多
最緊要係佢唱到, 佢啲學生都唱到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞