林家謙冇唱功?如何評價歌手既唱功?

841 回覆
1302 Like 243 Dislike
得罪講句, 唱K會拍手既水準
但人地定位係youtuber, 同上面啲歌手比好老尷喎
點睇JC同林欣彤
呢個真老師喎
最中肯今次
你講既內功即係基本功, 我既睇法係一種技術
係一種聲音既控制能力去呈現出我所講既音色等等

我直接用左結果 represent 成件事

如果要分返開去講,
林家謙既聲樂技巧尚未夠火候
包括support , 共鳴 等等
所以只可以唱到自己歌
係,你提起終於記得黃霄雲就係我是歌手pk win左毛不易,依家首星辰大海勁紅,佢音域好闊
知, 而且好勁
但有中共背景, 不了
用首歌去就番音色同唱功就=唱歌好
比比鳥以前出埋d好似我的宣言之類真係接近0難度嘅歌都唱得ok架喎
更加唔好講遠少少日本一堆設計比唔識唱歌嘅聲優歌咁
認同啊 師兄!
林家謙技巧方面太多野可以練同埋學,幕後出身要學野好正常

不過不過不過!唔代表佢唱歌難聽!
師兄留唔留tg 搵你交流下
點睇岑寧兒同陳蕾?
可能我表達得唔好
我講到遮一遮, 我意思即係「ok啦」
而唔係唱功「好」

比比鳥自己啲live 唱岩音同夠氣先講
男歌手最中意林俊杰,蕭敬騰
林峯點睇?
李榮浩音域唔窄,唱作中期幾勁,金曲獎都可以爭

佢變過街老鼠係抄歌
岑寧兒係咪追光者個原唱?

陳蕾淨係聽過chill club , 應該有後製過
作唔到準
香港有咁既水準先好講樂壇返黎
聽有啲唱歌老師話只要肯練+正確方法就一定上到C5
想問下對於一啲天生低音嘅人嚟講 係咪真係可以純粹靠苦練就上到高音 仲要唱得好聽
定係就算點練都好 低音嘅人都係有極限
岑寧兒感覺係d靚音,但唔爆得果隻。同janice咁上下
岑寧兒係追光者原唱啊
成日覺得佢喺香港紅唔起好可惜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞