【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
有一句突顯到佢其實對CA2.0 呢個名只係一個任務
It is the job 個句暗示佢只係當呢個名係一個任務
我都係咁睇
Steve 個隻已經係調整到最平衡既樣品藥,另外都因為個科學家係CA1已經死左,無人可以再整到一模一樣既藥

Shield 就用所有留低既資料整左唔少血清,用得既就俾左30年前Isaiah 呢批super soldiers
Hydra 暗中用留低既資料整左堆最似Steve打既藥,整左WS同Civil war入面個8個

依加就係Flag smasher 偷左前Shield (= US government + military) 啲唔成功既藥打落個炸人度
覺得係暗串緊BLM個陣
啲黑人示威者(black kid) 屌黑人警察(black falcon)
係講緊你嗌人個身份還身份
唔使加個race係前面
其實佢開頭都叫ws做white panther啦
可能諷刺緊黑人話白人white xxxx就得, 調轉嘅話就racist?
可能係真﹐而且我覺得BLM個campaign最搞笑係個名本身都label自己係black
Flag smasher 係想幫返左黎個班一半人?
Bucky同sam廢到
會唔會Marvel其實意識到太政治正確會令大部分人反感?所以刻意加依啲橋段落去?
巴基跳機個叫聲好有SkyWalker見完老豆跳樓feel
CA1跳(跌)火車
CA2跳橋
CA3跳樓
劇跳機
一開始仲特登提bucky有隻vibranium手仲以為佢今集會發威
點知廢到
打成堆超級士兵
隻手太勁揸爛貨櫃
Sam 同 Bucky 好有TVB鬥氣冤家FEEL, 但係睇落又好鬼GAY!!
尤其是SAM係貨車底救Bucky攬埋一舊個度!! 死啦, 點解美國隊長條線咁鬼GAY架
Isaiah咁撚勁
cap有盾都係同ws打和同贏少少
佢可以打到ws手都斷埋
咁都叫早期嘅
Bucky 45年跌落山之後到現代都唔知出咗幾多次任務同換過幾多隻手
Winter Soldier段空白時期太多unknown
個新cap都算係咁
第二次先反面
Bucky 果種嬲:你唔要就俾人,我想要都冇呀
lm
剩翻4集, 係咪要打晒Flag Smashers, John Walker同Power Broker
而且今集順眼左
對比返第一集個扁面
佢唔係唔想再拍
唔使自己剪添
到時上youtube search就有
好似wandavision咁
啲人剪啲打鬥片段加首歌落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞