【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
Bucky同班友打都冇咩用佢機械臀
我覺得睇Bucky打鬥最型就係佢用機械臀既時候連帶埋啲機械聲
睇隊長都要睇佢點用盾
睇falcon睇佢點邊打邊飛
Bucky剩係普通拳腳交浪費左佢特點
唔預佢討好 但一開場佢嘅solo戲 又講到自己想點樣做好呢個位
但佢正正就缺乏美隊為人民嗰種精神 似做任務多d
佢自己仲要串串地同Sam講 我有隻vibranium手
但之後打交都冇咩活用到
winter soilder係我最鍾意角色之一
但自從ca3之後佢啲動作場面都唔合格
今次做主角比佢威吓啦
今集用左好多位講John Walker
好嘅係佢唔係由一開始就寫死佢有幾咁黑人憎, 而係會見到呢個角色唔同面向
你睇到佢其實有心做, 但佢個種典形軍人性格累事
我比較好奇粹旗者會用咩方法達成目的
用武肺就好笑,今集又話偷vaccine
rule no.2
依家未夠狠
但體格上好似幾過曬sam bucky
Don't hurt people
然後隔離"新美隊"開槍
佢一開始已經搞錯咗,根本唔應該去做一個好嘅Cap
咁我都係 電影都好少用佢隻手臂講親佢都係拎槍 完全冇發揮過佢隻手臂 係除左美隊2有玩下之外
反而想知粹旗者條女send msg比佢嗰個係邊個?係咪仲會有大Boss?
直頭唔覺bucky出咗手
係喎... 之前傳過
佢地用civil war開場cross bone偷嗰d virus
但迪迪尼怕d支國人又"敏感" 改鳩咗

利申: rumor啫
佢已經當咗自己代替到cap
咪今集尾追佢地班人
美隊3係樓梯位果場戲都有交足功課既
以下係我整理咗嘅可能性

已經確定登場:
Stature (Avengers: Endgame)
Wiccan & Speed (WandaVision)
Miss America (Doctor Strange: Madness of Multiverse)
Kate as Hawkeye (Hawkeye)
Iron Heart (Iron Heart)
Ms Marvel (Ms Marvel)

未確定嘅
Jonas? (WandaVision/Ant-Man and the Wasp: Quantumania)
Elijah as Patriot? (The Falcon and the Winter Soldier)
Kid Loki? (Loki)
Kang as Iron Lad? (Ant-Man and the Wasp: Quantumania)
Hulkling? (Secret Invasion/Captain Marvel 2)
Prodigy? (The Mutants?)
The Falcon 今輯end時實打埋血清
變超能人順勢繼承個盾著新suit做cap
唔係好明點解最尾話要揾zemo
有人話有ogun可能
估有omega red
Ogun同Omega Red唔係young avengers嘛~
估boss有佢地
其實今集都出左幾多角色
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞