【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
Karli會唔會最後俾John殺左,令佢變做us agent
有冇入錯channel
有冇黎錯宇宙
Bucky一解封左手就好撚好打
呢個宇宙既loki死左啦woeg傳走左個個唔係呢個時空
早排先有巴打話佢打人個陣隻手d金屬音效好正好想再聽今集就有
呢個post啲人來來去去淨係識討論關於錢嘅bug
第一集falcon 講到zemo一個就話佢點解冇錢一個就問佢點解有錢
啲血清,美國政府一樣想要
Falcon冇錢我覺得幾合理,本身CA2個設定已經係退伍軍人
之後著咗草兩年再被消失咗五年,銀行嗰part完完全全咁解釋咗點解佢冇收入
呢個series做得最好嘅地方係講出超級英雄都係人,生活上都係有開支
我諗好多人都好好奇佢地係咪好有錢,而事實上佢地好多都係窮撚
就好似CA2有講過Cap係租唔起Brooklyn d樓
Zemo反而有錢得唔合理,明明CW入面係平民,一家大細連老豆迫埋一間屋
而家由搭民航機變咗做有私人飛機
其實要解釋嘅話實會搵到位解釋
eg 偷咗九頭蛇啲錢 /用佢嘅才智搵錢發達/
過度探討嘅話會變咗成個故事好似偏向講點解佢哋冇錢或者發達就會扭曲晒成套戲

我由第一集開始睇九成留言都係不停講點解冇錢
之後都冇興趣追個討論落去

超立方呢啲咁高要求今次都勁滿意
再為咗啲細微位拗反而就好似超立方以前追無瑕疵咁
如果講sharon既話
其實條片都講佢周圍偷野賣
唔係突然無啦啦有錢
Zemo個角色定位唔係細微位啦
CW設定得咁好,嗰陣都同情佢個角色
而家好似變咗暴發戶,冚家死晒都WFC
辛苦你啦
嗰陣睇trailer見到有Sharon仲諗住會講下佢失蹤咗嗰幾年點lay low
點知講到佢偷嘢致富其實都幾失望...
一家大細住埋一間
今套劇真係成套都講緊$
sam無$ zemo大把$
sharon 買黑市畫搵$生活
班碎旗者搶晒grc殺晒入面D人
今集開頭講GRC就係$同物資
套劇都講左閃滅連世界國界都唔同埋
zemo係劇到講埋連自己國家索高惑亞都無撚
依套野根本就係講世界閃滅後
權力資源金錢重新分配既超混後狀態
所以$$$套劇好撚重要
佢對翼應該交左俾stark industries 變超納米?
唔係嘅佢點帶住對翼4圍走
現實都重要
冇帶住ma?
咁咀法 一定俾佢到大波頂到實
cap都好大波
4隻波撞波
波撞波
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞