【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
啲人將三樣嘢溝埋咗

1,美國政府心目中對隊長既要求係咩,佢捧walker既動機係咩:
佢捧walker既動機就同同當初二戰捧steve班人係一樣,
美國隊長啲個名係政府改,而家只係去番美國隊長既原意
steve其實唔太啱政府心水,因為佢唔聽話

2,steve自己既價值觀係咩:

3.平民受唔受啲個新隊長?
咁一定有人受有人唔受,成唔成功未知之數
有啲平民只會認為steve係救人英雄,唔會太清楚佢反建制
walker佢一樣係英雄,而家有一個英雄接替另一個英雄,佢地未必反感
咁walker當然要繼續立功鞏固佢地位

不過M記一定寫衰佢等佢做唔到隊長
就等於佢一定寫衰天劍局長一樣
完全同感
老人K出晒名架喇
呢獲真係好撚柒
我都覺個角色ok 開頭佢都客客氣氣 但下下比falcon 咁串你代入自己落去 點解我要向佢地低聲下氣 暫時我都覺得幾討好
係,我都知呢個係最直接嘅可能性

我只係見本簿寫嘅係啊伯個名(Y Nagajima,好似係)而唔係個仔,覺得可能有內情啫
照計唔小心殺咗個仔,係寫低個仔個名係合理啲
都有可能係Bucky知道以前殺咗日本仔>查到佢老豆未死>想補償佢老豆,所以寫低佢老豆個名落本簿
又有可能個仔同老豆一樣名/縮寫一樣
甚至可能製作組冇諗到咁仔細,只係想表達Bucky知道日本父子嘅,猶疑緊點補償

絕對有可能係我諗多咗
我覺得係因爲自卑而自大嗰種情況
佢都覺得自己唔夠班,但係上頭有order,又搵唔都其它人做呢個位,所以唯有頂硬上
平時對記者大眾又要扮有自信,扮得多到出任務/對住Falcon佢哋都要擺出個硬淨態度

算寫得幾立體,係睇佢之後會唔會太大壓力黑化
死人寫落去做乜
套夜魔俠電視版幾時出下一季
咁就叫blm笑咗
佢本簿仔係寫低自己要彌補嘅過錯 either 助紂為虐嘅衰人or害過嘅人
Black lives MATTER
成段都係想講黑人有用好重要係關鍵
咁你話係咪想宣揚blm
唔比黑人有用咩依家
日日都咁大反應
漫畫版US agent係咪反派嚟?
啲cctoy傻鳩一見套劇講少少黑人議題就跳掣
師兄留意咗你兩個reply,
講得好好
唔太算反派

先唔講漫畫點點點
依家只係falcon個下自嘲黎都比人講blm
去同isalah講個陣拎返黑人比政府用完棄既事實又叫blm
咁不如以後唔好睇黑人做主角既電影啦
Black lives MATTER
成段都係想講黑人有用好重要係關鍵
咁你話係咪想宣揚blm
唔比黑人有用咩依家
日日都咁大反應
啲cctoy傻鳩一見套劇講少少黑人議題就跳掣

先唔講漫畫點點點
依家只係falcon個下自嘲黎都比人講blm
去同isalah講個陣拎返黑人比政府用完棄既事實又叫blm
咁不如以後唔好睇黑人做主角既電視劇加電影啦
啲戲應該鼓勵種族歧視、黑人黃種人俾人笑仲要哈哈笑
咁就啱cctoy傻鳩口味
真 無女人無黑做最好
咁個個位真係最格硬警察位都當影射現實
我覺得isiah個位切入最適合 本身漫畫已有嘅題材 又有歷史背景 了解過真係覺得幾唏噓下
同小朋友講個笑個下唔肉酸呀
isaiah好慘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞