【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
Mephisto
仲要今集要一個女人同佢地係出面頂住成team人,
打到斷氣咁滯
心諗好心搵條友出去幫下拖
Karli個動機咪就係因為blip完啲人返嚟唔夠資源,佢哋啲無消失嘅人反而變咗難民,所以Somehow打咗血清同偷咗血清,之後劫富(GRC)濟貧(難民營)

打血清個過程就有待解說
Buck Sam Zemo Sharon啲互動好正
以米奇嚟講算係咁啦,佢有幾次都直接show殺死條友
個逃獄會唔會太兒戲, 重有sharon逃亡逃到變左上流人士...
zemo仲話唔容許犯錯
搵阿sam扮已經on9(起碼戴番副黑超遮吓塊面)
條友仲要唔熄電話
明明前一秒Bucky想摙死zemo 下一秒Sam就突然講本薄
咪在意呢啲啦自己睇得開心咪得 單單打打咁無意思 討論區黎實有人鍾意有人唔鍾意 理性討論就ok
希望最後個反派會係us agent或者power broker,Karli過咗三集反而有啲似好人
Sharon is Power Broker CONFIRMED
sam真係柒到依家全劇最廢佢 點接盾
今集炸樓
今集班英雄都有殺人咁對比反而有啲牽強

呢d先似marvel
所以我話黑化 新cap都有話佢本身幾暴力下
依家全劇都開晒殺戒說好了的美隊精神呢
佢如果補返一個shot係Sam對殺人反感會應該會好好多
Marvel平時殺人都係off cam或者冇乜見血
但今次有show埋出嚟如果想營造Karli係反派好似爭咁啲
walker我估最後應該攞到血清變超級士兵
希望唔好收佢皮,但佢可以第日出番
暫時最正氣其實係walker
第一集飛幾下又俾人話佢有超能力
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞