【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
同意 本身美國隊長 依個概念都好值得討論

係個人 定 身份
睇到好SAD
政府既黑暗面
其實果班面具人好可能都唔係咩bad guys
今集提左Big Three 係咪指Phase 4 都會圍繞呢三大敵人呢
今集講racist
你睇果2個警察一見到一白一黑鬧交,即刻想抆槍警告sam而唔係bucky,另一個一認出sam即刻烚熟狗頭咁笑曬口180度變態度
而cap就做英雄,萬人景仰,同樣打左serum既黑人就俾政府屈坐監,做人體實驗
覺得只係一個gag啫
自嘲番marvel打極都係食3樣野
依3樣野*
因為當日BW放哂shield關於Hydra野出嚟
Zemo讀哂最清楚最了解
Issiah 暗示血清關hydra事
所以會揾zemo
Sam係咁屌Bucky,做差佬問下咩事好平常
反而個黑人細路係咁叫佢black falcon 好好笑
John Walker咁樣遲早出事
應該之後會啪Serum
So, good becomes great. Bad becomes worse.
硬係覺得最尾Walker因為Bucky同Sam叫佢Walker而唔係叫佢Cap/Captain 而嬲嬲豬
好想打柒Walker個串柒柒樣
aos 係咪有類似劇情,我仲記得我幾 like 果個傻鳩代理局長
Jeffrey Mace
serum公廁還公廁
Steve嘅legacy從來不限於serum咁簡單
無撚有錯
Power Broker
回對上一個回覆

佢地又唔係情侶,駛咩浪漫重遇呀,佢地不嬲有對方contact,第一集都有講sam有一直打俾bucky,bucky而家睇到新聞話有新隊長咪即刻火遮眼搵sam對質囉

佢地鬥氣好正常,bucky怪sam唔尊重steve隨意交個盾俾政府,sam就覺得自己無做錯。

至於血清可能九頭蛇一直做實驗改良過,睇下zemo之後會唔會提及
Marvel整super soldier serum=現實核武競賽,個個國家都有試
但冇人replicate到Steve嗰隻
雖然好多A貨嘅破壞力勁過佢
點解Bucky好似好弱化,cap2同civil war 隻手加一加力 同cap黑豹都55波,感覺好似Bucky無心戀戰,比兩個強化捉住個下,心諗隻手加一加力贏就唔一定,起碼唔會郁都郁唔到。
其實WALKER係咪只係一個成績比較出眾嘅普通軍人
又無打SERUM乜都無嘅普通人?
暫時劇情入面係咁

你當佢係未食心形草前既killmonger
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞