【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
今時唔同往日掛
啲訪問都係話佢有good intentions not necessarily to end well同埋佢之後行事都應該會好偏激
其實就係個政府士兵
權力亦唔見得大幾多
sam 都話佢做起野上黎 都好多制肘
所以都係政府叫佢做咩就做

聽到佢嗌bucky就扯扯地火
唔好太認真
Bucky ca2都一拳打爆石屎但打唔爆Steve塊面
真係要照返個設定嚟做Spider Man打一拳乜都死啦
反而想知佢嗰d medals of honor點攞
係咪真係好似Steve咁勇唔怕死救人
定純粹代表佢作為軍人能力高
現實中好多都係唔怕死肯犧牲就會有
咁睇嘅jw可能真係個有guts嗰類人
只係行事作風同Steve未必一樣
已封鎖會員 swrd
Thanos大力過隕石(infinity war)同比坦克直接炸落地(ironman1)
佢話佢攬手榴彈攬左4次 唔知真唔真啦 但佢guts就一定既 只係可能份人太自大 好易黑化 由其而家做埋美隊 遲d比人搶番盾應該係佢黑化主因 同埋漫畫講佢係模仿大師train過應該同bw戲有關連
反而覺得佢未必自大
可能都係好人但比Steve更加真心膠同boyscout N倍
有機會sam bucky最後偏向同情flagsmasher
今集都有講過少少/sam自己都切身體會到
但jw就執正黎做
做咩睇佢
睇外國影評好過啦 反正呀超生咪又係抄人

https://youtu.be/94E-bzu04xs

https://youtu.be/HOw_7pMbj9g
全部都有睇啦new rockstar今朝先出個條未睇
習慣睇咗中文先 大聰個啲都會 個個都會有啲自己見解先有得兼收並蓄㗎嘛 橫掂我都係碎片時間開2倍速見重複content就飛 唔會使太多時間
但係今集講到明係美軍財產
呢D只係觀眾視覺
喺MCU入面,美國人自細由博物館認識嘅STEVE係衝鋒陷陣,同巴基玩大,由細粒仔變大隻仔果個。
你要攪清楚MCU嘅美國人係由博物館認識STEVEN ROGERS.
冇人話易
但成立FALCON特種部隊係好合理,
成個空軍實有人
講真喺實戰入面掟個盾出去打中敵人再彈番入自己手,呢種咁高深嘅物理學計算,仲難過用FALCON裝啦。
點解Bucky一聽到battlestar 呢個名就咁大反應
ca1博士test 過steve係佢內心純正打佢個血清先得
如果唔解好d咁就搞衰之前d電影,雖然錢已袋
呢個一早知
我睇果陣都覺得好撚奇怪
點解巴基咁光明正大入第一架車(雖然以為要救人)

但動作慢條斯理,完全無視後面架車,SAM又冇做干擾,唔知想點。
呢度fans多就算啦
冇必要用普通睇影視作品嘅審美黎評套戲
講下彩蛋咪算囉 上面啲人都用好j黎形容 知咩事啦
但今套又真係成熟過Wanda 好多
運鏡剪接對白做得好好
文戲幾幕短短地但都已經有說服力地交代好多野
動作戲更加唔洗講
我都認同呢套係電影級水準同製作
又唔係同一種serum
更何況句野其實只係話佢唔想serum falls to the wrong hand整多個Red Skull出黎姐
比喻黎
打左血清嘅強化人,骨頭應該真係硬過石屎好多。
跟Drax學咗點隱身
So no plan!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞