【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
peter 同星爵終於有對手可以dance battle
我覺得Zemo 最後會走得甩留番做之後電影既敵人
disney: 咁易比你估到咩 (拍完ep1 空戰無budget啦)
Zemo好正,又rich又管家
見佢勁咗咁多以為真係洗咗腦
Bucky冇洗腦會廢啲

證明Bucky一用對手就勁
前兩集應該係因為rule no.2冇用手先廢
Night City
救人背後有咩陰謀都算唔好理住
但點解無啦啦戴個頭套去救
無啦啦又除返
係咪剪接上有問題
zemo個頭罩如果貼面d會好睇d
男爵
Zemo 係咪報完仇,比起上次出場開朗咗
zemo正過電影出場咁多 雖然之前有ching分析過劇集啲角色係主線比重唔會太多 但都希望繼續有份
技術性擊倒avengers又有錢有勢 繼續做智慧型villain有市場
講真劇情膠膠地,仲話唔容許犯錯,但搵阿sam扮
zemo都有啲膠化咗
中二
講返劇情 zemo動機佢自己講得好明啦finish what he started ar ma 所以咪殺個博士 搞掂super soldiers之前都應該繼續緊密合作不過最尾肯定走佬

今集主力推圖 都無咩尷尬位
不過依家有啲擔心埋唔到尾大佬咁鬼多支線:主角各自條線、wakanda、new cap、flag smashers、powerbroker、sharon(sword/CIA?) 、仲有啲唔知會唔會再develop嘅位eg zemo issiah

new cap同karli真係咁快黑化不過都預咗嘅咁撚多角色
karli個motive我覺得未係醞釀得好夠 依家都唔係好明佢哋咁做為咩 grc搞咗唔夠半年 佢哋咁快已經深仇大恨又打針組團搶物資 個grc唔係鳩到完全唔救啲無blip嘅人下話 個post apocalyptic situation到底係點都無實際地講 淨係不停話upside down, torn apart, messed up
無人理sharon又真係仆街咗啲
配角
人地幫完佢,阿sam同bucky竟然唔撚搵番佢,
兩個仲話做隊長,食屎啦
佢地兩個同steve,賤男三人組
Bucky心諗其實我唔識佢
唔知喺Madripoor係咪Sharon射死Shelby呢
真係冇諗過
Bucky:都冇幫我偷野
因為佢仲需要sam buck佢地
同埋佢應該唔允許打咗血清嘅人存在於世
係新美隊角度睇,sam同bucky仲撚不擇手段過自己,
連世界級重犯劫獄都做得出(題外話,Zemo竟然唔係單獨囚禁,仲要守備咁流)
人地吐9新美隊口水,起碼都忍住無郁手
你睇吓sam同bucky團隊今集行度邊都一堆人傷亡,連博士都射死埋,
係新美隊角度睇sam同bucky先係黑化
相比之下新美隊都唔知幾守規矩
支持新美隊做好啲份工
sam同bucky食屎啦
Bucky仲要走佬之後雪咗一排先隱居,之後就化灰
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞