【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
Zemo有幾幕好似變到鳩鳩地
呢幕笑咗
呢套幾好套,有時間製作真係夠晒水準
主角光環
扮返winter soldier即刻型返
我覺得佢可以做到DC joker個type 用計謀贏咗Avg
今集聽佢講嘢好 演得幾吸引
估唔到佢都打到幾下
以為佢純戰略型
呢套劇情推進真係好快好緊湊高汁過另一套好多真係
佢本身就係當兵,不過用計謀仲型
呢套野第一集已經好緊湊啦wo一黎就陣成堆血清佬加新美隊 諗番上幾個月追個套真係不斷欺騙自己話下集應該緊湊點知又係撚狗
內戰個陣有講佢都係軍人 有番d底都正常既
仲要上集sam同bucky兩條友仲傾計話,上次偷盾搞到要走佬
咁多醒唔起要搵番sharon
唔好扮唔識,今集一開波bucky已經叫得出佢名

"I stole Steve's shield, remember? I also took the wings for your ass, so that you could save his ass from his ass. I didn't have the Avengers to back me up. So I'm off the grid in Madripoor."
見過一兩次姐
之後Bucky已經俾人收埋咗喺Wakanda直到化灰
個頭套似乎係有古怪,戴咗會勁啲
Steve當年都係死攬Bucky同劫獄救team cap
係咪又可以開盤估邊個係Power Broker
個bgm係winter solider bgm
略嫌酒吧fight scene剪太碎,不過都型

Sharon碼頭fight scene反而好正,差在成場一滴血都無
有個俾sharon兜頭射都無血
好慘
今集剪接真係爭咁啲
喺飛機上面Sam講本簿又係勁奇怪
Marvel式搞Gag,差唔多係咁啦
Mephisto
見啲分析片講係
今集剪接真係好奇怪
好多個位都唔知想點
小心負評
Mephisto
Nightmare
Zemo
John Walker
Sam
Sarah
Bucky
Sharon
Steve
之前CW以為MCU改咗Baron Zemo個漫畫設定
今套又改返返嚟

講埋Sokovia俾鄰國侵吞
咁Baron都要落場打仗就好make sense

呢啲細節位好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞