【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
咁係咪即係有個timeline冇咗盾
就算係有兩個CA﹐盾都應該跟冰封咗嗰個﹐而唔係老嗰個?
ntr咗雪條條女同盾
所以isaiah應該隻serum係唔同版本﹐或者佢年紀大啲嘅時候被打serum﹐咁解先可以幫mcu簡單解釋。再唔係留返loki再解釋endgame個盾搞咩﹐反正loki大曬
又關Isaiah咩事
我覺得serum效果、冰封凍齡、Endgame CA變老、Endgame交盾﹐四件事環環相扣﹐本身係上個post有人問起Isaiah﹐我都諗咗一陣先答﹐有巴打認為Isaiah冇雪過所以變老﹐不過如果變老真係關雪事﹐即係Endgame個CA都冇雪﹐而冇雪應該冇盾?而Endgame CA好瘦弱﹐不過瘦弱唔瘦弱都好主觀。
其實想這麼多是冇用, MCU 不合理的劇情直接無視比較好
Endgame個Cap係由主timeline過去喎關雪唔雪咩事
https://www.youtube.com/watch?v=7AUwTRm4OzI
係TV Spot出左但仲未播嘅片段, 入面有啲係片場流出, 自己注意
原來Sam練盾換過咁多套衫應該結局會跳少少時間
最底果幅
知呢到唔屌得套劇,但明點解有巴打話呢集悶

同屋企人一齊睇,屋企人話第一集都好地地幾好睇想追落去,但睇睇下到呢集開始唔知講咩又覺得悶
冇沖突 隊長臨走前帶住個新盾番去還石順便係個個timeline變老 而且唔搞亂所有野情況底下順利接番去eg後交盾 咁佢個timeline個冰封美隊咪一路再係復1前解凍咁樣行落去
Sor自膠記錯左佢拎槌同石番去冇拎盾
其他唔夠打
第1集有空戰周圍飛
之後兩集槍戰同文戲緊係悶好多
加上兩個主強暫時都無咩突出表現
ZEMO仲突出過佢地
The Falcon and the Winter Soldier Fans Asking Marvel Studios to #ReleaseTheZemoCut Extended Dance
佢比人地叫佢Bucky
但buck只可以隊長咁熟既人叫
勁期待Loki, 時間線彈出彈入
之後啲電影係咪冇機會見到佢
見d外國人講到呢套最後一定出young loki咁
唔係話有第二季咩
睇黎會出Young avengers
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞