【Disney+】The Falcon and the Winter Soldier 劇透討論區(2)

1001 回覆
15 Like 4 Dislike
同樣喺Steve嘅陰影底下,只係John Walker已經係Captain,如果有才能嘅人因而走上絕路,寫得好應該唔錯
其實Steve回到過去個時空做過啲咩,無交代到
開頭唔想干擾時空
結果愈搞愈大鑊第二個時空既thanos都比佢地搞掂埋
之後可能Steve睇"化"咗,橫掂都係,
番去收曬啲九頭蛇皮都唔定
可能已經走番去第二個時空
如果寫到佢唔黑化會仲好睇,不過應該唔會咁寫
vibranium
佢本身定位都係黑又黑唔曬咁
冇踩wanada 淨係讚falcon呢套都收負皮
真心想知咩事
我覺得腐皮呢啲其實好閒﹐可以係撳錯﹐可以係因為有啲人嗰日心情唔好﹐可以有好多原因

唔好因為怕負皮就收起自己﹐討論區就係發表自己意見嘅地方嘛~考說話speaking討論都唔一定要一致意見啦﹐如果得單一睇法﹐再講都不過係補充﹐而唔係討論吖嘛~
Wanda + Wakada =Wanada
ENDGAME個尾純為大團圓
邏輯上點講都唔通
隻手中途想捉樹枝但唔成功,所以根本冇御過力
最後係佢係完全用後腦同背脊撞落地
佢公開冇話自己有
當然可以講大話
如果係咁佢最尾點返到去原本個時空

有多個角色發展下先,我比較希望季尾bucky同 Falcon接受到佢,如果要黑化等第二季先
呢個我由CA2開始已經諗左好耐,明明CA3跑起上黎同黑豹Captain差唔多,但Avg3又冇佢兩個跑得咁快,有段時間我仲懷疑其實佢係咪冇強化過btw今次見到佢跑到追到貨車
IW佢揸槍跑咁前做咩姐
支槍其實射到幾多隻
Holy Shit...
佢主動畀Shuri叫自己Bucky﹐不過Falcon又唔得﹐即係佢覺得Shuri親切過Falcon啦?

Sam: Enjoy your ride, Buck.
Bucky: No, you can’t call me that.

https://youtu.be/e34LLkMi_R8

Shuri: Good morning, Sergeant Barnes.
Bucky: Bucky.
性別歧視
以下內容有leak

咁Shuri幫佢整手同洗programming嘛
點解John Walker自稱冇血清,飛盾都飛到咁撚勁
平凡人飛盾我以為個個飛到homecoming個happy咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞