圖表分析 PR 點用 All Talk No Action 洗你腦,用 meme 指導你既思想

1001 回覆
621 Like 101 Dislike
我見時事台好多手足都係用呢個方法吹住水推上熱門

到時上到熱門等多啲人知道樓主理念都係好事啦 始終樓主都係為理念而戰
我唔明佢係唔係黃世澤對內容有咩影響
無人討論佢咁有心機既內容 反而成班人討論佢係唔係黃世澤做乜鳩

依家講緊pr 洗緊人腦咁大件事 連登仔會係咁既反應?
2) 你又喺度偷換概念. 你有無引導, 同人哋識唔識分析係無關. 人哋有幾識分析都好, 你都係有引導去一個冇人講過嘅方向度,已經係一種曲解。話你打稻草人有咩錯

4) "specific" 係我講先, 又點會有可能係我理解錯你? 偷換完未? 我提出先, 我就唔需要理解你, 因為你當時都未講, 就無嘢需要理解你
“Specific”係我講先㗎 你之後由我講嘅“人”,屈去“事件”度,你已經係曲解啦,仲想死咗去邊呀
你將“specific,屈去話講件事,你呢度咪曲解我所講嘅嘢囉。咪係打稻草人囉。
你問既問題同pr洗腦有咩關係? 你唔係針對佢既資料 而係針對一個人 ?

你討論緊啲乜春野呀
#819 genzo:
呢度係討論區。你貼得出嚟,就係睇到嘅人都可以問㗎啦。一定關事先問得?你冇撚嘢呀?!

你唔承認, 咁你咪畀出理據去反駁囉, 一係就唔好再話我話錯你

你#222 係因為佢個人, 因而反對佢所講,咁就係因人廢言啦
你#222: "佢嘅人係垃圾講嘅自然就係垃圾"

咩叫因人廢言, #238 #239 我post 過啦, 你去到 #344 #353 都仲喺度曲解
咁我咪繼續問囉
咁我咪繼續問囉
指出佢轉移視線有咩問題?
ching有冇飲過秦國版午後紅茶?
two wrongs don't make a right.
distract 咗個topic 就係distract 咗個topic
我係咁針人因人廢言? 又無理據老屈
Hi Martin
即係其實吹水推post唔係好事黎?咁我同嗰班時事台手足講返
你不斷用因人廢言, 仲要不斷詭辯, 指出你點詭辯, 先係其中一個嘗試將個topic 返返去正路嘅做法嚟
用完quoting out of context 未?
紅鯡魚(Red Herring)是英文熟語。指以修辭或文學的手法轉移議題焦點與注意力,是一種政治宣傳、公關及戲劇創作的技巧,也是一種邏輯謬誤。
咁我另外開個post你入黎答?
唔好阻住呢個post樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞