圖表分析 PR 點用 All Talk No Action 洗你腦,用 meme 指導你既思想

1001 回覆
621 Like 101 Dislike
因為單係指行為的話, 就唔一定有一個specific 嘅人需要出嚟反駁
咁你#268 話 "即係要人自證自己唔係pr?"
無人咁表達過而你咁反問, 已經係打稻草人啦, 因為都無嗰個specific 嘅"人"存在
咁點會出口有人需要自證自己唔係PR?

你句反問, 已經係曲解咗人哋嘅意思而問啦.

你話我曲解緊你講嘅嘢, 但無講我邊度曲解、點曲解, 所以你呢度你老屈

你覺得佢講嘅嘢有問題, 你咪用理據去反駁囉.
但你#222 係用因人廢言, 而唔係理據去反駁
講緊 Social Media Platform
幾時係呢個因果關係?
玩完quoting out of context 未?
Lm
跟您學嘢啫人哋句問句你咪一樣係咁
字面去睇, 明顯就係因為有人叫block , 而因為呢個行為而畀個負面形容呢個人啦.
你呢度係用倒果為因呢個邏輯謬誤詭辯, 根本就唔係"因人廢言"

倒果為因或因果倒置(Reverse causation),是指把原因誤認為是結果,或把結果誤認為是原因。
世柒老師同細良國父好野

全世界除左佢地都係鬼
偷換完概念未? general 去指做某行為嘅人, 邊忽有specific 嘅人存在?
你就偷換為"嗰班做咗呢個行為嘅人係唔存在"

呢個世界上有樣嘢叫字面意思, 你要曲解字面意思的話, 咁你就會係用quoting out of context 去詭辯.
咩叫"人哋句問句你咪一樣係咁"?
點"一樣"法? 我邊忽講錯? 你呢度根本就係無理據指控, 即係老屈

你呢度仲要係將你#325 用倒果為因去詭辯, 轉移視線去我身上

紅鯡魚(Red Herring)是英文熟語。指以修辭或文學的手法轉移議題焦點與注意力,是一種政治宣傳、公關及戲劇創作的技巧,也是一種邏輯謬誤。
講緊唔好做真心膠幫 PR 吹風,邊忽話人係鬼,我上個 POST 到今個 POST 一個點名都無
純粹係唔鍾意呢班“反對者 ”, 但無以此立論去反對嗰啲人嘅言論, 就無"廢言"
無廢言, 就唔會有因人廢言, 曲解完未? 連因人廢言呢啲有明確定義, 我前面仲要post 過嘅, 都喺度曲解, 死撐完未?

我想問點解我個 Post 回覆又多過,like 又多過 茉莉花園 個 post ,點解人地可以熱門 #1 但我熱門個邊都上唔到,係班仆街 五毛 拉到沉定 茉莉花園 個放負 post 食左春藥??

P.S.1. 茉莉花園 係 陳雲打手
P.S.2. 紀錄時間係香港時間 04:47
香港時間 05:29 仲係上唔到熱門,求先上左幾分鐘即刻比五毛拉左落黎,屌你老母啦你班五毛狗
TomDwan(撐燒) #72497, 你#222 就真係因人廢言喇
我會
要我自己慢慢走去搵, 咁都叫specific 有指咩人
你死撐完未?
同埋by context 去睇的話, 應該理解為佢只係in general 咁去講某啲做法係PR 做法, 而唔係講每個咁做嘅都必定係係PR

所以你話有specific 嘅人, 咁你咪係quoting out of context 囉.
如果無指specific 邊個係PR, 咁咪唔會出現 "即係要人自證自己唔係pr?"
而你#268咁講, 你咪係打稻草人囉.

TomDwan(撐燒) #72497, 你#222 嘅因人廢言, 你仲迴避緊
唔鍾意班友嘅做法, 所以屌

屌完班友, 之後因為佢屌嘅理由, 就反對晒啲人嘅言論
你同焦轟凍凍死了 #314352 喺#325 一樣, 喺度用倒果為因喺度詭辯
你#222 就真係因人廢言喇
仲有, TomDwan(撐燒) #72497, "冇反對" 同 "無以此立論去反對嗰啲人嘅言論"係兩回事嚟

你#344 係將反對該人, 同因為反對該人, 而以此立論去反對該人嘅言論, 兩個唔同嘅概念, 喺度偷換概念
分析有根有據 推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞