圖表分析 PR 點用 All Talk No Action 洗你腦,用 meme 指導你既思想

1001 回覆
621 Like 101 Dislike
有人仲因人廢言都死撐唔認添
2) 字面意思有既定嘅解讀方法, 所以唔係話你話乜就乜。你話你唔係曲解,你就要拎出理據。但係你冇咁做,所以你係老屈我曲解

4) 你又偷換概念。我講緊specific嘅人,你就偷換概念去specific嘅事度。偷玩完概念未?詭辯完未?死撐完未?
舉證原則係he who asserts must prove, 同人哋識定唔識無關。 你呢度係轉移視線去我識定唔識度。識但唔認同,都可唔可以要求你引用, 並以此作為理據去解釋。

仲有反問句唔係理據嚟。你根本唔出理據,去話你唔係因人廢言,死撐完未?

你#222 係因為佢個人, 因而反對佢所講,咁就係因人廢言啦
你#222: "佢嘅人係垃圾講嘅自然就係垃圾"

咩叫因人廢言, #238 #239 我post 過啦, 你去到 #344 #353 都仲喺度曲解
冇腦係形容 “愚蠢”, 話你講嘅嘢係愚蠢,有咩問題?唔可以覺得你講嘅愚蠢?仲有無論我講過乜都好,只要有人因人廢言,就任何人都可以指出。你呢度因為我之前講過乜嘢,再去話我話人因人廢言有問題的話,你就係因人廢言
我有咁講過咩乜?又打稻草人?覺得一個人係垃圾同你本post #222 因人廢言,係兩樣嘢嚟。
你要反駁我,就麻煩拎出理據
你#222 係因為佢個人, 因而反對佢所講,咁就係因人廢言啦

咩叫因人廢言, #238 #239 我post 過啦, 你去到 #344 #353 都仲喺度曲解
如果呢個post 爆咗,可以去以下呢個同名post度繼續討論

(正視聽)不停講all talk no action班仆街唔係放負五毛就係比五毛影響既on9仔
https://lih.kg/gLfogS
咁你咪係佢繼續因人廢言囉,死撐完未呀
要話佢講嘅嘢有錯,就要因應佢嘅論點,畀出理據進行反駁。而唔係因為話佢個人
我就係喺呢個post入面繼續話你因人廢言
2)你要證明人哋對於你嘅字面意思 真係解讀錯你先可以話人曲解

4) “specific”係我提出先。你一直都係講緊行為的話,你就證明咗你自己一直都喺度偷換概念,曲解我所講嘅嘢。 所以我話你打稻草人,冇話錯你啦。 你呢個曲解,已經係打稻草人啦
你要反駁我,就麻煩拎出理據, 反問唔係理據嚟

你去到第二個post,都詭辯到1001的話,我會一直開post開落去
睇呢個po啲Comment嘅正負皮就知你黃世柒唔知得一個account啦
逐個逐個comment留幾個負皮都幾撚得閒
2) 呢個世界上有樣嘢叫做字面意思你要證明我坐的話你就用字面意思 去證明我有邊度講錯
4) 我上面所講嘅“specific,字面上證明咗我其實係講緊人,而唔係講一件事呀嘛。 我係可以用字面意思證明呀嘛,死撐完未呀你?
你將“specific,尾去話講件事,你呢度咪打稻草人囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞