圖表分析 PR 點用 All Talk No Action 洗你腦,用 meme 指導你既思想

1001 回覆
621 Like 101 Dislike
世柒收嗲啦 屌你老母
你老母個閪生撚晒白帶呀
呢個關連仔條algorithm事...
或者去站務台開另一個post問問連仔
P牌一日得一 POST,留左今日個 shot 想寫下武俠小說
岩岩又有隻人身攻擊的
討論返topic好過屌果堆友
會員「交加街38號」係咪就係黃世澤本人?唔該你收下皮啦
https://lih.kg/2449617
你說之後會找我

作詞:林阿P
作曲:林阿P
編曲:林阿P、夏日浪漫、阿賢、阿科

你在哪裡 我竟不知
枉我們曾每日都相對
你想著誰 為何流眼淚
我竟也不再問一句

呼呼呼呼 呼呼呼呼
像風一樣的年歲
呼呼呼呼 呼呼呼呼
已不知被吹到哪裡

我在哪裡 我也不知
更多更詳盡歌詞 在 ※ Mojim.com 魔鏡歌詞網
像被迫進了一個監獄裡
只有過去 已沒能再聚
目睹最美的事粉碎

呼呼呼呼 呼呼呼呼
像風一樣的年歲
呼呼呼呼 呼呼呼呼
已不知被吹到哪裡

一生人很短 但終點很遠
任年月讓我再大多幾歲
任年月伴我繼續老去
強貼留名

含撚章魚嘴
Agree
完全唔明點解可以將「將香港剔出「自由經濟指數」排名資格之外」歸功畀Biden
仲拎來同國會比
人哋Heritage Foundation係政府㗎咩?仲要係conservative think tank
完全唔知咩logic

樓主elaborate多啲,貼多啲新聞講大家知Biden做咗啲咩重要action抗共?
含撚章魚嘴
預左有人講 all talk no action,呢到列下美國做左乜:

1. 國安法後多次制裁中共港共官員 (Trump)
2. 大量接收流亡手足 (Trump+Biden)
3. 建立印太同盟對抗中共 (Trump+Biden)
4. 重組供應鏈對抗中共 (Trump+Biden)
5. 派航母戰鬥群到印太 (Trump+Biden)
6. 一直關注及報道香港動態保持熱度 (Trump+Biden)
7a. 要求英美日印澳同盟對抗中共 (Trump)
7b. 聯結歐盟同盟對抗中共 (Biden)
8. 啟動貿易戰/經濟戰/軍備競賽拖跨中共 (Trump+Biden)
9. 確認支共對新疆種族滅絕 (Trump+Biden)
10. 制裁中共係美國上市的軍民融合企業 (Trump+Biden)
11. 取消《美國—香港政策法》嘅香港特殊關稅待遇 (Trump)
12. 將香港剔出「自由經濟指數」排名資格之外 (Biden)
13. 主動同 G7&QUAD 做疫苗比第三世界國家分化一帶一路聯盟 (Biden)
14. 武裝台灣應對中共 (Trump+Biden)
15. 重申美日安保適用於爭議水域 (Biden)
含撚章魚嘴
hi 真身出現,您好
thx 手足,次次幫我解釋,萬分感謝
含撚章魚嘴
防分化 post 明明回覆同 like 都多過其它 post 但上唔到熱門
含撚章魚嘴
下次講乜柒都衝出黎話唔岩聽就五毛先啦
會員「交加街38號」係咪就係黃世澤本人?唔該你收下皮啦
https://lih.kg/2449617
連登有PR、五毛、帶風向撚其實係地位像徵。你對比一下高登,一池死水,揾件五毛都難啦。做得大台就要海納百川。有人用PR用MEME洗腦,你咪用番對等手段反擊囉。
至於ATNA我認為先要定義何謂Action,冇效果嘅Action就唔當Action。用呢個準則ATNA絕對成立。以香港為例,嚟緊18號係亞拉斯加中美高層對話肯定會傾香港問題,預料咪又係過吓場各自表述然後打道回府。兩邊都話做咗嘢,大家繼續跳舞。兩國搏弈,點先係真正嘅Action?就係你做嘅嘢可以令對方嘅行為依你的意願轉向。例如對参與35+行動的人徹消檢控。
P.S. 上星期六同個係大陸廠做會計嘅朋友食lunch,佢話美國訂單近期多到接唔切。
我叫你elaborate,畀啲news support
你嘅回覆就係我講「all talk no actions」
跟住highlight返你所謂嘅Biden抗共effort?

「13. 主動同 G7&QUAD 做疫苗比第三世界國家分化一帶一路聯盟 (Biden)」?
講梗Quad同WHO-led COVAX合作?由此去分化「分化一帶一路」?

「7b. 聯結歐盟同盟對抗中共 (Biden)」具體又講緊啲咩?美國歐盟一日幾十樣嘢傾,你所指嘅美國同歐盟嘅抗共合作係講緊咩policies呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞