圖表分析 PR 點用 All Talk No Action 洗你腦,用 meme 指導你既思想

1001 回覆
621 Like 101 Dislike
事實係無specific 指邊個係PR, 咁無specific 指邊個係PR
而TomDwan(撐燒) #72497 喺#268 話 "即係要人自證自己唔係pr?
佢冇證冇據話人pr唔係老屈係咩?"
咁佢就係打稻草人啦.
咁你#268 即係打稻草人, 我無話錯你啦

事實係無specific 指邊個係PR, 咁無specific 指邊個係PR
而TomDwan(撐燒) #72497 喺#268 話 "即係要人自證自己唔係pr?
佢冇證冇據話人pr唔係老屈係咩?"
咁你就係打稻草人啦.
同時係咁得2個人互回的話, 印象中好似係推唔到post 嘅

所以如果只係得2條友罵戰的話, 係好快沉嘅. 好似係
唔怪得D賤種點名叫人 block 9 我

【真心煩】一次block曬會員 交加街38 同 母看沸鹽,又公平又開心
https://lih.kg/2437369
同埋你係P牌, 我唔係
咁如果我同你不停互相reply, 咁就會同我單一條友推post 無分別(即係推唔到), 好似係咁
gxxxx屌樓主因人廢言未
因人廢言你識解未?
吓我覺得個post講得好有道理wo但樓主就淨係一句屌埋去
唔夠啦
咁即係話, 只係講咗行為, 而無講明邊個會員啦, 咁即係唔會出現""即係要人自證自己唔係pr?"啦, 更無"冇證冇據話人pr"啦.

咁TomDwan(撐燒) #72497 喺#268 咁講得, 咪就係打稻草人囉, 死撐完未呀你?
一句屌埋去就叫因人廢言?
not specific 指明某個/某啲人, 就無可能需要被指係PR 嘅人出嚟自己證明自己唔係PR. 咁你#268 咪打稻草人囉.

你覺得佢用呢啲行為定義有問題的話, 咁你咪用理據去反駁, 而唔係好似你#222 咁, 用因人廢言呢個邏輯謬誤去講嘢囉

你句問句, 已經係反問緊一句根本無人有咁嘅意思嘅講法嚟, 所以你話"即係你都一直打緊 稻草人(最少一半啦)", 你就係老屈. 你老作得出, 話你打稻草人, 就無話錯你啦.

稻草人論證(英語:straw man)或稻草人謬誤、攻擊稻草人、刺稻草人、打稻草人是曲解對方的論點,針對曲解後的論點(替身稻草人)攻擊
邊忽有以此做立論去"廢言"?
又玩老屈
我真係唔係你同路人,我同五毛勢不兩立
其實我人手逐個 post 禁入去 copy & paste 可否教我點 crawl
你咪係囉黃世柒
19年 PR 食緊屎果陣連登真係抗爭大台
嗰班賤種/唔認同佢 所以block 佢係錯囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞