圖表分析 PR 點用 All Talk No Action 洗你腦,用 meme 指導你既思想

1001 回覆
621 Like 101 Dislike
genzo哥 我睇你回覆學到好多野 你真心係有道理
睇完你嘅理論我決定反攬炒巴 始終佢好多野都拎唔出證據
2) 你個反問,係引導去一個冇人講過嘅方向度,已經係一種曲解啦。話你打到咗人有咩錯

4) 因我上面所講嘅“specific,字面上證明咗我其實係講緊人,而唔係講一件事呀嘛。 我係可以用字面意思證明呀嘛,死撐完未呀你?
“Specific”係我講先㗎 你之後由我講嘅“人”,屈去“事件”度,你已經係曲解啦,仲想死咗去邊呀
你將“specific,屈去話講件事,你呢度咪曲解我所講嘅嘢囉。咪係打稻草人囉。成日喺度點解點解, 有理據你就畀,冇理據你就收皮。 反問唔係理據嚟
其實成個post八成回覆都係challenge 樓主係咪世柒,甚至乎係攻擊個人樣同人老母,究竟係私怨post定真心討論
呢條thread講緊你因人廢言。 你係未正面回應 ,未承認你嘅因人廢言

你#222 係因為佢個人, 因而反對佢所講,咁就係因人廢言啦
你#222: "佢嘅人係垃圾講嘅自然就係垃圾"

咩叫因人廢言, #238 #239 我post 過啦, 你去到 #344 #353 都仲喺度曲解
點解一定要關事先可以問?
你自己都識講, 我可以問,佢可以唔答。咁我點解唔可以繼續問?
係真心討論,就唔會不斷因人廢言之後spin走個topic啦
呢條友係咁用因人廢言spin 走個topic
樓主提出有pr 洗走有意義留言 再帶風向影響討論
成班人問人地係唔係黃世澤 請問有咩關係?

有無人可以答到我
genzo哥仲有冇飲椰汁?
轉移完視線未? 用完邏輯謬誤未?

紅鯡魚(Red Herring)是英文熟語。指以修辭或文學的手法轉移議題焦點與注意力,是一種政治宣傳、公關及戲劇創作的技巧,也是一種邏輯謬誤。
我問問題姐
吹住水黎推post等多啲人睇到樓主理念都係好事
係有啲人不斷轉移視線, spin 走個topic
係咁將視線轉移去其他會員身上
成個post 有某啲人係咁將視線spin 去樓主係咪黃世澤度, 或spin 去其他無關嘅人同事上面, 唔只係distract 咗個topic
咁你仲有冇飲椰汁?

幫你quote咗呢段等其他人知好多人轉移視線 我地繼續推住水幫樓主推!

成個post 有某啲人係咁將視線spin 去樓主係咪黃世澤度, 或spin 去其他無關嘅人同事上面, 唔只係distract 咗個topic
轉移完視線未? 用完邏輯謬誤未?

紅鯡魚(Red Herring)是英文熟語。指以修辭或文學的手法轉移議題焦點與注意力,是一種政治宣傳、公關及戲劇創作的技巧,也是一種邏輯謬誤。
我問問題姐
吹住水黎推post等多啲人睇到樓主理念都係好事
咁你仲有冇飲椰汁?

幫你quote咗呢段等其他人知好多人轉移視線 我地繼續吹住水幫樓主推!

你問啲無關topic 嘅事, 你咪就係"成個post 有某啲人係咁將視線spin 去樓主係咪黃世澤度, 或spin 去其他無關嘅人同事上面, 唔只係distract 咗個topic"
你問啲無關topic 嘅事, 你咪就係"成個post 有某啲人係咁將視線spin 去樓主係咪黃世澤度, 或spin 去其他無關嘅人同事上面, 唔只係distract 咗個topic"
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞