【少甜】《吸血鬼係香港搵食真係好拎艱難》

1001 回覆
279 Like 8 Dislike
推!
好好睇
留名
第39回 - Alice 1號

「收工啦?華仔。」大仙話。佢而家寄生獸咁寄居係我屋企。

「哼。」我無乜心情。而家我仲諗緊轉唔轉返男人身好,因為聽日返工又見住佢地3條友,一陣變黎變去又比人話人妖

「哼。」又有人哼我。原來係玻璃佬。玻璃佬即刻上次殺手任務比我碎屍萬段左果個阿伯,佢而家個靈魂係個玻璃入面,所以我叫佢做玻璃佬。佢可以將靈魂波長同玻璃共鳴,就可以發出聲音。

「呀..你老闆呀,班天使仲唔黎收走你個呀伯咩 ?」我話。

「..走唔走洗鬼你d廢青理咩。」玻璃佬話。隔住玻璃都聽到佢果種固執味,真係好想走去一巴煎撚醒個呀伯。不過佢變左靈魂無得煎。

「屌,大仙,黎同我變返原型。 」我嬲鳩。大仙佢用佢對有唔知咩laser既眼照一照就可以改變人DNA。諗諗下其實呢招都幾恐怖,將你變屎就變屎。不過大仙話,基因工程唔係武器喎。聽講佢係佢果個淫賤星上面係科學家。

玻璃佬「車」左一聲。

有個靚女由房度出黎行埋我身邊,「唔好嬲啦,今日既事對唔住 。」

我即刻心情好返哂,攬住呢個靚女,浸落靚女對波度。

呢個23歲水平既靚女,就係Alice。我話:「算啦我都無嬲 。」

唔知點解,仍然係靚女既我,望住另一個靚女,又性興奮起上黎 。如果我真係女仔,我諗我都會係lesbian

講返轉頭,我又點會嬲得落我呢個咁好既女朋友先得架 。Alice佢已經由一個人頭咁大既size成長返去佢「死」之前既size了。而我要更正,係我手袋入面果個5歲水平既,係Alice 2號。無限再生,係真渦蟲妖怪Alice既能力黎。

「下次我唔會比佢跟你返工。」Alice話。

「咩喎!!」Alice 2號駁嘴。

如果你話呢個係一個無性生殖既技術,我又唔係幾同意。因為佢地兩個既意識、記憶同思想係共通既。不過有各自既性格。你要問靈魂係咪同一個的話?我真係答唔到了,我未到見得到靈魂既階段。

不過外星人大仙就有另一種睇法,佢話係佢個淫賤星上面,好多生物都會用呢種能力能繁殖,即使思想會共同接通係一個「大意識」度,每個個體係物理上都係唔一樣的。所以佢認為Alice盧Alice 2號係兩個人黎。

係地球上就有呢種只有「大意識」既生物,就係螞蟻、蜂等等既昆蟲,佢地無各自既思想,只有保護王后呢一個「指令」。

「我要考慮下我地第時仲生唔生個女好。有佢已經夠煩。 」我指住Alice 2號。
第39回 - Alice 1號

「收工啦?華仔。」大仙話。佢而家寄生獸咁寄居係我屋企。

「哼。」我無乜心情。而家我仲諗緊轉唔轉返男人身好,因為聽日返工又見住佢地3條友,一陣變黎變去又比人話人妖

「哼。」又有人哼我。原來係玻璃佬。玻璃佬即刻上次殺手任務比我碎屍萬段左果個阿伯,佢而家個靈魂係個玻璃入面,所以我叫佢做玻璃佬。佢可以將靈魂波長同玻璃共鳴,就可以發出聲音。

「呀..你老闆呀,班天使仲唔黎收走你個呀伯咩 ?」我話。

「..走唔走洗鬼你d廢青理咩。」玻璃佬話。隔住玻璃都聽到佢果種固執味,真係好想走去一巴煎撚醒個呀伯。不過佢變左靈魂無得煎。

「屌,大仙,黎同我變返原型。 」我嬲鳩。大仙佢用佢對有唔知咩laser既眼照一照就可以改變人DNA。諗諗下其實呢招都幾恐怖,將你變屎就變屎。不過大仙話,基因工程唔係武器喎。聽講佢係佢果個淫賤星上面係科學家。

玻璃佬「車」左一聲。

有個靚女由房度出黎行埋我身邊,「唔好嬲啦,今日既事對唔住 。」

我即刻心情好返哂,攬住呢個靚女,浸落靚女對波度。

呢個23歲水平既靚女,就係Alice。我話:「算啦我都無嬲 。」

唔知點解,仍然係靚女既我,望住另一個靚女,又性興奮起上黎 。如果我真係女仔,我諗我都會係lesbian

講返轉頭,我又點會嬲得落我呢個咁好既女朋友先得架 。Alice佢已經由一個人頭咁大既size成長返去佢「死」之前既size了。而我要更正,係我手袋入面果個5歲水平既,係Alice 2號。無限再生,係真渦蟲妖怪Alice既能力黎。

「下次我唔會比佢跟你返工。」Alice話。

「咩喎!!」Alice 2號駁嘴。

如果你話呢個係一個無性生殖既技術,我又唔係幾同意。因為佢地兩個既意識、記憶同思想係共通既。不過有各自既性格。你要問靈魂係咪同一個的話?我真係答唔到了,我未到見得到靈魂既階段。

不過外星人大仙就有另一種睇法,佢話係佢個淫賤星上面,好多生物都會用呢種能力能繁殖,即使思想會共同接通係一個「大意識」度,每個個體係物理上都係唔一樣的。所以佢認為Alice盧Alice 2號係兩個人黎。

係地球上就有呢種只有「大意識」既生物,就係螞蟻、蜂等等既昆蟲,佢地無各自既思想,只有保護王后呢一個「指令」。

「我要考慮下我地第時仲生唔生個女好。有佢已經夠煩。 」我指住Alice 2號。
盡量出到每日一篇 心情好的話會出多篇
同埋例假會係星期一,所以星期一無文
覺得我既故好睇既巴打歡迎你地like我fb
最新動向,或者之後有時我可能會出d短文、文章都會擺fb
不過其實我仲未摸索到fb要黎做咩功能好..

https://www.facebook.com/%E8%8F%AF%E7%8E%8B%E5%AD%90-1404927716478955/?fref=ts
留名
加速
無文好難頂喎
留名
無文好難頂喎

尋晚出果d咩黎 出左話無出
轉黎呢邊追文
同兩個Alice啪啪啪
華哥爽死啦
無文好難頂喎

擺明太少唔夠完整
More
無文好難頂喎

擺明太少唔夠完整
More

明顯唔夠啦
無文好難頂喎

擺明太少唔夠完整
More

明顯唔夠啦

重質不重量
今日放假,明天繼續
今日放假,明天繼續

成日都唔記得星萬一冇文
仲等我晚晚都上嚟睇添
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞