【少甜】《吸血鬼係香港搵食真係好拎艱難》

1001 回覆
279 Like 8 Dislike
真心正,你係咪猛舊登嘅猛鬼大廈?

FXX K1原型個靚仔樣

屌你老味

屌你老味

交通安全城
加油高達華

進度得咁多

算係咁架啦
唔好好似我當年咁半途而廢
個突擊自由砌到一半比人砌

屌你老味

霸氣盡失
你的名字好好睇
你的名字好好睇

同意
新讀者留名
一睇睇到停唔到好撚正
文呢?
留名加催文
今日冇文??
玩夜左,聽朝補文
新讀者留名
一睇睇到停唔到好撚正

唔係掛
玩夜左,聽朝補文

又走數
搵日丟咗你個高達佢
新讀者留名
一睇睇到停唔到好撚正

唔係掛

我都停唔到
因為d文短到唔洗停都睇得哂
新讀者留名
一睇睇到停唔到好撚正

唔係掛

我都停唔到
因為d文短到唔洗停都睇得哂

差唔鳩多架喇而家keep住2000字以上高登一下都出唔哂
玩夜左,聽朝補文

又走數
搵日丟咗你個高達佢

砌好上身加一隻腳咋
留名支持
對呢種痴線故好有興趣
第63回 - (濕鳩)機械人警察II

「o彭!」隻機械人都係開左火

好在,全場所有人專注力都放係出錯既機械人同紅都面哂既公關姐姐上,所以我已經用吸血輕功好快咁移動左,而家無事 。嚇撚死我,差d就比隻咁既機械人搞正左。吸血鬼如果比支手槍搞掂真係講出黎都唔係幾好聽

「WTF!」我以大動作扮到好似好彩先避得開粒子彈咁,我重新取得各位既注意力。「嚇撚死人咩!個心離一離呀!」

「好驚呀!」Alice 衫袋入面既3號細細聲話。

「有無搞錯?開槍前無任何警告說話 ?」Rose好嬲咁望住公關姐姐,好緊張咁走黎睇我有無事。不過我擋住左佢,免得佢發現我衫入面既Alice 3號。

「因為設計既時候無諗過會同怪物講野..」公關姐姐口窒窒。

「你地個工程師呢?辯認人類既原理係乜 。」我問公關姐姐。

其中一個在場既戴眼鏡男人解釋。「我地用左新型既DNA光譜技術,只要生物唔係人類既DNA,FXX 1號就會作出攻擊舉動。」

用DNA的話我同Alice都好大獲,真係唔怪得部濕鳩機械人 佢都無出錯。

「完全無用。」我幫自己兜圓場。「概然你地知道SCP-957係人類變出黎,咁樣做個setting即係避開哂SCP-957囉。」

有時真係不得不講,警察或者d官個腦真係生係屎忽度。我想屌柒個工程師架喇不過見佢面有難色都費是真係爆粗屌出聲。

「DNA光譜應用落去實際scanning係幾好,不過你認到不是人類就要殺,小動物呢?貓貓狗狗呢?照殺?」我怒插個工程師。「我都未計本身技術未成熟好似岩岩咁出錯。」

「...或者我會鎖定人型生物。」工程師話。

「無用!咁靈長類你係咪都殺?」愛CK魔人話。「咪咁智障啦。訓醒未呀 ?」

魔人都幾夠疆,當住咁多官面屌鳩人

「你不如set做detect生物特徵試試好過啦,好似邊境探熱呀果d仲好。簡簡單單。」我話。「最緊要試驗左先。」

「我地會改良,我地會改良...」呢句說話,變成左係我今日聽得最多既野。

唉,本身以為今日會好開心添,原來比件垃圾我地睇 。好在都睇一睇,如果佢照用DNA做認敵人工具,我諗全香港既妖怪實嘈架啦,到時又出黎示威架喇。但係都唔算一無所獲既,因為的確令我有d期待...

『一年之內,FXX型號機械人將會進入巿區執行各種任務。』警察已經公開宣布呢件事。土炮製作人工智能,到時就等我試試佢有幾多斤兩喇...希望佢唔會好係俄羅斯果件咁煩膠啦
今晚出新chapter
真係好L寫實
睇到我慶合合
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞