【少甜】《吸血鬼係香港搵食真係好拎艱難》

1001 回覆
279 Like 8 Dislike

嗚呀!!要射了!!
第69回 - 夢遺爭霸戰II

指令。

係每一個生命誕生之前,就已經被下達一個「指令」。唔需要教,唔需要有人話比佢知,佢就識得要執行呢個指令。狗仔唔需人教就識飲奶,毛蟲唔需要人教就識結蛹,魚唔洗人教就識遊水。

人類既指令係d咩呢?生存?掠奪?控制?戰爭?

我個名叫做摩耳甫斯。我對進入左我夢境入面既人下達既指令就係...夢遺

===========================================

「唔知點解,我一入左黎夢之後,就有一種好想做底最終boss先至叫玩完呢關既感覺。」我話。

「我反而唔係咁諗..我覺得,係呢個夢入面爽到先至係呢個夢既目的。」萬J王—劉龍話。真係一朝得志,語無倫次。

「你呢一招..睇黎可以用黎對付陰陽座。」我專心地思考中。不過我回過神來,其實點解我會想要同劉龍對付陰陽座呀?只不過發夢姐!嚇我唔到既!!屌,諗諗下,呢個夢實在太戇鳩,我要走了唔撚再同佢地玩。

「唔同你玩,我走了。」我講完後,控制係現實世界既肉體用力地掙扎,想喚醒現實世界中既自己。平時我發噩夢,想強制中止都會咁做。不過今次唔知點解,無論我點爭扎都無用??頭先明明都醒到一次架喎。

『邊個同你講..呢一個係夢,而唔係現實?』旁白又講野了。我唔信邪,開始中撚左風咁係地下典黎典去,都係出唔到個夢境

「放棄啦。」劉龍話。「出到去我就出左啦。」

「我唔想再留係呢個濕鳩夢入面!! 」我大叫。

『離開只有一個方法,就係搵到『夢遺』。』旁白話。『夢遺可以係一個結果,一個過程,都可以係一件信物。』

劉龍睇黎都聽到旁白講既野,似乎我地兩個係夢境係打破到第4面牆。劉龍向住愛CK魔人,輕輕舉高手,然後魔人狂叫一聲:「嗚呀!!」

跟住我見到天上面有股強光由天度射向愛CK魔人,佢慢慢向上升!!佢升天了!!佢離開左夢境!!!

「喂,對住我用!」我同劉龍講。劉龍即刻點頭,開始對我使出超能力!!我感覺到扯旗既感覺!!不過,我只feel到現實中既我扯旗,夢入面既我仍然一d感覺都無。

「聰明仔,你而家無丁 !」劉龍笑鳩我。「咁我而家都將自己『封神』先喇,拜拜。」

「封神」係我同劉龍之間既暗號,通常我地殺人唔會真係講要殺邊個隊林邊個,而係講「封神」。

「喂咪撚走住呀!你走左我咪自己困係度?」我鉗撚住劉龍條頸唔撚比佢用超能力。

「救命呀!!..」劉龍想打鳩我。「唉最多咁我幫埋你打埋陰陽座先走喇。」

「一定要啦仆街仔 。」我話。「同我去尋找夢​遺!

萬j王射得太多衰老了
聽日可能無時間出文,所以出多篇 請繼續支持夢境篇
聽日可能無時間出文,所以出多篇 請繼續支持夢境篇

支持

萬J王(MagJto)

好故留名
好撚正 推
 live 咗,推

好搞笑
D圖笑撚死我

萬j王射得太多衰老了

我用紙言 ios 個app揾唔到你d文?
連你個名都揾唔到

萬j王射得太多衰老了

我用紙言 ios 個app揾唔到你d文?
連你個名都揾唔到

https://www.shikoto.com/author/18415/%E8%8F%AF%E7%8E%8B%E5%AD%90.html

高登個名叫猛鬼大廈嘛
今日夜返無文,所以尋日出左,明天繼續
明晚都要食飯,會朝早出
明晚都要食飯,會朝早出

飯局多到……
偽毒華
明晚都要食飯,會朝早出

呢個喎
明晚都要食飯,會朝早出

呢個喎

你想揾邊篇?
明晚都要食飯,會朝早出

呢個喎

禁去近個名無文咩?
第70回 - 夢遺爭霸戰III

「我地行去教員室搵陰陽座,然後你就用超能力令佢夢遺。然後我地就可以離開呢個夢境。」我充滿鬥志地同劉龍講出我呢個簡簡單單既計劃。

「非常完美 。」劉龍話。

我地戰戰競競地行到教員室樓層,然後互相對望左一下,我地已經準備好叫陰陽座出黎隻揪!!

「陰陽座老師請到一號窗。」我對住呢個教員室外既咪話。

陰陽座好快行左出黎,一見到我就笑笑口咁,正一咸濕佬黎。「你搵我呀?咁凍仲唔著返衫?」

「係機會啦!!」我同劉龍大叫。

劉龍集中精神,將所有JJ能量集中,力量之強令到自己好似磁力王一樣浮係半空之中,向住陰陽座使出我睇唔到既勃Jer能力!!

「我而家就勃起你!!」劉龍話。

「原來你地都係『穿越者』....」陰陽座未講完,就已經舉高手,輕輕一揮,我地兩個都比佢既念力壓底!!今次真係無論宇宙壓力都將我壓底喇...

「點解你咁差架.... 」我扒左係地,同隔離一樣貼係地下既劉龍講。

「救命呀!我而家做左貼地大聖 !!」劉龍自己同自己係度講。真係九唔撚搭八。

「喂,起身呀!!」我扯佢頭髮。

「我而家親吻大地呀!!」劉龍又係度話。睇黎佢已經痴左孖根。

「你地學生就應該有返學生既樣。」陰陽座行埋埋黎,然後唔知點解劉龍慘叫。

「佢入左我個腦度!!」劉龍慘叫。

「點入呀 。」我雖然都好驚陰陽座呢個新能力會對我發動,不過都係忍唔住笑。

「佢..狂係我個腦入面播reproduction片!!」劉龍話。「唔得啦!我就快夢遺啦!!!

Reproduction?好野黎喎!我都想睇,喂快d比我睇啦。我都要夢遺呀!

「我唔會入侵女仔既腦。」陰陽座話。扮乜春呀自己咪又係咸濕佬?況且我唔係女仔呀。

「快d諗下辦法啦...」劉龍就快頂唔住了。

呢個時候,時間好似停止左一樣。我陷入回憶之中。

----------------------------------------------------------------

我記得,我係細個既時候身體唔係幾好。所以我一緊張起上黎,都會有大量手汗。雖然唔會好似Ironman咁射出高壓巨炮,但都會多到滴落黎。好似落雨咁。

「你又係好多手汗架?我又係喎。」一個皮膚好白女仔同我講。

「我以為男仔緊張先會咁。」我話。

「唔係啦,我身體差嘛。」女仔話。佢睇落好虛弱。「呢個都係我地既特點黎架嘛。」

得到左呢個女仔既啟發,我終於知道上帝賜手汗比我既目的係乜野。

---------------------------------------------------------------

「快d諗下辦法!」劉龍就快頂唔住了。

「唔撚洗諗喇。」我話。「我已經發現自己係夢境既新能力。」

我雖然被重力壓住,不過將手掌指向陰陽座。我將專注力集中,全身所有體液集中係手掌每一個毛孔之中。準備...所有毛孔已經填充完成,發射!!

高壓手汗從手掌射出!!我都因為後座力而被向後推。

「點...點會咁架!!」陰陽座快幾油滅了。「你係...劉博士!!」

哦?叫得我做劉博士都代表陰陽座係入黎夢境既人喎。

「嗚呀!!」陰陽座都夢遺了應該。係夢入面浸係水度既人特別容易夢遺。

「我地都係時候返去現實了。 」我拍拍手掌。

「喂,你呢招唔係新招黎喎!你出過架啦喎!」劉龍話。

「洗乜咁撚執著呀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞