【少甜】《吸血鬼係香港搵食真係好拎艱難》

1001 回覆
279 Like 8 Dislike
夢篇仲有幾長

黎多三四集上下
之後就到終章

咁快終章

本來其實好多野可以寫 不過之前個故要埋尾,同埋其實我有幾個proj想寫
但壞消息係我呢一世人都未必寫得完,因為結左婚之後就無私人時間了
一口氣追到live
情人節請假 明天繼續
幾有趣,留名
情人節請假 明天繼續

偽毒
情人節請假 明天繼續

偽毒

可恥
情人節請假 明天繼續

偽毒

可恥

夢篇快快d完喇
夢篇真係好悶,無之前咁好睇,完全唔知想點咁...
夢篇真係好悶,無之前咁好睇,完全唔知想點咁...

第86話 - 變態夢之神

「敵人係夢之神,摩耳甫斯,就連我既夢J攻擊都勃唔起佢 。」劉龍話。

「咁梗係啦,人地係神,都未必有J 。人地唔撚洗打丁呢可能,哈哈。」我話。

「又好似係喎,哈哈 。」

突然有個人憑空出理係我地旁邊。我望一望呢個全身黑色衫既人,原來係一個幾熟悉既面孔。但就算我唔望到佢個樣,呢一股變態氣息已經話比我聽邊個係度發放緊咁強既氣。就係..變態Joe!!

佢細到得一條線既眼瞇一瞇,睇起上黎更加變態。「做得好呀,竟然咁都比你地察覺到我既存在。」佢講完就係度猛咁自己傻笑。

我:「…」

變態joe係我係現實中無見過既人,只係夢入面做過同班同學。

「你存唔存在我都唔care架啦 。」我話。「點呀泰仔(變態仔之縮寫),有咩貴幹。

「哇,好變態!無人會咁叫我。 」變態Joe講完又係度傻笑。

我:「...」

「摩耳甫斯呀。」劉龍輕輕帶過。

「咩話??」我即刻望返住變態Joe。「你就係夢之神 ?」

「嚴格黎講,係夢遺之神。」變態Joe話。佢用佢瘦到不得了既手,禁住我膊頭。「我地決戰啦!」

「決你死人頭! 」我鬆開佢既變態手,因為佢隻手充滿手汗。「劉龍,幫拖呀!」

劉龍斟左杯茶黎飲。「你打啦,我打過十次都輸,放棄了。」

我覺得變態joe好變態:「
第87話 - 決鬥啦屌

鏡頭一轉,去到一個平地。夢境真係跳得快。 周圍都係熔岩同火焰。不過我完全無覺得熱,仲有d凍。可能因為今年新年2月有d凍。

我對面既係一個巨型既火焰惡魔,羅住一把火焰巨劍。

「哦?打緊機呀?我最拿手 」我話。「仲有幾個人未出場喎,變態joe呢?愛ck魔人呢?」

係夢境中同朋友走失都已經唔係什麼新鮮事了。佢地每個人都會註守係唔同既時間線上。隻火焰惡魔向我走近,睇黎有2米半咁高,近三米。

佢一把劍橫斬埋黎,想將我一刀兩斷。

「唔..你要知道,想殺死一個知道自己發緊夢既人唔係咁容易。 」我話。我用想像力,將自己從背脊放出發光白色翼,然後飛到半空之中。「我係夢想家,Hi。」

夢境中如果有好多人係度,我自然唔能夠亂用想像力。因為會破壞整個夢世界既平衝。不過如果對方只有一隻怪,事情就簡單了,我可以隨便用想像力。不過雖然咁講,無敵呢樣野,對方一樣可以用。呢場只係想像力戰鬥,即係FF之戰。邊個會贏咁就睇下邊個打機打得多啦

我變出十樣金色武器,斧、刀、槍乜都齊。我逐件飛向火惡魔。佢雖然中哂,但唔死。睇黎劇本寫佢無咁快死,佢就真係唔會死住
出唔哂

==============================
「我咪係變態joe囉!」火惡魔大叫。

「咁你而家又真係變左態喎,不如叫你蝴蝶joe啦。」我講完就將自己縮細,變成隻蝴蝶衝向惡魔。如果你地有睇過antman,就知道變細一樣好大力

「哇!」惡魔joe中拳。「點解係蝴蝶?」

我回復原來大細:「因為蝴蝶識完全變態 。」

「哇哈!好變態!」惡魔Joe又笑到停唔到。

「機會黎啦飛魂!」我同自己講,然後向佢肋骨使出一招上勾拳!!將態仔打到向上飛起幾米。

「捉硬直是常識吧 。」我話。
明天完左夢篇去
其實夢篇係好重要 有d message係度 唔知你地睇唔睇得出啦
「咁梗係啦,人地係神,都未必有J 。人地唔撚洗打丁呢可能,哈哈。」我話。

Btw 完全變態喱個gag簡直係童年回憶

因為你喱個係奇幻故事 所以message位可能要講得露骨d
老老柒柒我主要用on9 mode睇多d
蝴蝶
留名
急事請假
急事請假

幾時完埋個甜筒打喪屍?
好掛住詩音
幾時完埋個甜筒打喪屍?
好掛住詩音

喱個故不得了
格鬥位好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞