【少甜】《吸血鬼係香港搵食真係好拎艱難》

1001 回覆
279 Like 8 Dislike
兩篇

第41回 - 連續屍體發現事件II

「....目標無異樣。」我透過望遠鏡望住係街上面行得十分輕鬆既一個肥佬。「應該唔會係SCP 957變出黎掛?果隻野搞到我毛管都棟哂。」

「點會呀,咁多957咩! 」有條契弟係我隔離話。唉,呢條友係玻璃佬

話說,天使收走左個呀伯之後,幾日後又送返黎。佢地話,要感化呢d咁執著既靈魂,最好就係係一個家庭度生活,等佢放底生前既偏見喎.....屌你啦!!!即係搵著我黎搞姐!!fuck fuck fuck

不過,玻璃佬而家有個用唔知咩金屬做既身體,都算可以唔洗要人擔住佢燈籠咁走黎走去。佢而家成個太空人咁撚樣

「...你收皮啦。」我話。不過唔知係咪用女仔聲講野,我而家又仍然係女吸血鬼形態,玻璃佬就覺得我係度挑逗緊佢。佢完全唔驚之餘,仲摸我我羅友一下。

「屌你!男人你都搞!! 」我就快打拆撚左佢個機械身體。

「摸下摸蝕你咩!」玻璃佬既咸濕伯父本色仍然不變。不過要怪既話,你都可以怪我既...老老實實,我其實鐘意左用女人身份行動 ...因為好似扮緊其它人咁,又唔怕玩癲少少。(雖然平時都好癲 。)

不過為左對抗呢個玻璃佬,我決定做返男人fuck 。

「大仙,唔該。」我話。係旁邊唔出聲既大仙,眼部發出異樣既激光,然後我就變返男人了。DNA工程係佢手中就係咁撚簡單。

「摸呀,摸啦嘛!」我屌柒玻璃佬,睇佢都唔會摸男人。我伸一伸懶腰,原來唔洗陀住對F Cup波波係輕鬆咁多

「屌。」玻璃佬話。

「華仔,今次行動唔係人類工作範圍,你一個人o唔ok?」大仙問。因為佢都係出黎做support,打打殺殺既野佢唔在行。

「應該係一隻鬼,一隻鬼的話十分ok。」我講完就由大廈頂樓跳左落去。

「咁叉麻煩架。」玻璃佬話。

玻璃佬
留名
可以係度追返個故
第42回 - 連續屍體發現事件III

我由天台頂樓直墮向地面,當然我會慢慢飄落去唔會Ironman咁爆地啦。

點解我要親自去查?因為到今日為止,已經有兩單奇撚怪既屍體被發現。

第一單係12月7號。我記得,當時新聞都有報,屍體係公路度發現被分開兩截。當時警察都唔覺得有問題,應該係比車輒過啦。

不過要比一架有齊輯輯鋸齒型車轆既車輒過,應該就唔係咁易啦。仲要,將屍體砌埋埋之後,會發現有一段身體唔見左,足足有12cm長既身體部分係唔見左。而閉路電視影到既話面,係屍體由高空墮下。

之後差佬都開始學精啦,成立左一個專案小組,專調查怪案件。佢地以為香港d案怪極都只係失蹤?錯喇。第二單係12月19號。有一個途人放狗果時,隻狗突然間狂吠。然後聽到垃圾車入面有人叫救命,途人當然報警同嘗試打開架垃圾車啦。點知最後發現有一個比人斬落黎既人頭,係度狂叫救命,表情極痛苦。而且有節奏地叫救命,好似佢個身體不停咁被人傷害緊咁。

呢一個人頭,係3小時之後正式「死亡」。佢既身份係一個曾經好多人識亦都好黑人憎既明星。唔講邊個啦 。而家已經淡出香港去大陸發展,我只能講咁多

而呢一單案件先正式令到班天使開始緊張。係人間界出現奇怪野,通常都會有人承認。應該話,有魔怪會走出黎承認,例如巫婆妙麗就耐唔屎都會玩d小把戲架啦,即係變隻大蜘蛛擺街邊果d濕鳩野。不過正式黎講,要同「香港超生物協會」申請羅紙等佢批。今次就係奇怪在無人承認責任。

「我地怕係恐怖份子。」

我仲記得上次個柒柒下既天使咁樣講。不過我心諗,佢個樣仲撚恐怖過恐怖分子啦。

不過調查就總是需要既,就等我呢個大學讀過犯罪學又同人類共事過既吸血鬼查下啦。到第3單野出現果時,協會可能要要同人類合作查案 。始終有一小部分人類同我地有來往既。

「十蚊豬肉唔該。」我既目標人物——肥佬話。佢係懷疑既人物,因為佢既正職係屠夫。至於點解要搵佢做目標..就問下個on9天使喇 。同埋我好想知屠夫仲點解仲要去街巿買豬肉

我跟蹤住呢個肥佬,佢入左去一棟大廈。我變成一堆霧氣,潛左入去。

係升降機入面,除左肥佬之外,有一個主人同一隻狗。

「嘩,肥肥白白喎。」肥佬望住隻秋田犬話。

「哈,係呀。」主人似乎無乜戒心。

「養到咁大隻既。」肥佬繼續話。不過隻狗似乎直覺都幾好,吠左一下。

肥佬到底會唔會殺左隻狗黎食呢?
可以係度追返個故

高登果邊仲有做架
明天繼續
邊個負皮我
邊個負皮我

Not me
推呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞