【少甜】《吸血鬼係香港搵食真係好拎艱難》

1001 回覆
279 Like 8 Dislike
今日請假到紅假完結,謝謝

祝巴打們新年快樂,出入平安!本座要拜下年打下丁,故事將會暫停更新直至紅假完結,謝謝!
好好休息下啦
新年快樂
幾時績寫甜筒故
幾時績寫甜筒故

完左呢個先
幾時績寫甜筒故

完左呢個先

幾時出文先
幾時績寫甜筒故

完左呢個先

幾時出文先

開工啦
等出文
幾時績寫甜筒故

完左呢個先

幾時出文先

Depends on 呢個故架喎,未定

完左呢個先

幾時出文先

開工啦

仲係大陸
等出文

今晚睇睇點先
等出文

今晚睇睇點先

第75回 - 外星人

多謝你,又返到黎呢度睇我既故事,係呢個約定既時間再一次入到黎。

無錯,你早就決定左要黎到呢一度,藉住我去認識呢一個未知既世界,你地叫做「夢」既世界。

我叫做摩耳甫斯,係掌管夢既人。

今次我比咁多位客人既指令係,夢遺。(

---------------------------------------------

「嘰嘰!!」黑影由垃圾堆中彈出。能夠忍得住係垃圾筒度匿埋,果然勁

「食屎啦妖。」我對垃圾人表達厭惡,以高壓汗柱打向黑影。「嘰嘰呀拿 。」

個黑影達左係地,典黎典去。「救命呀,我最怕鹽呀!!

屌你老味,係外星人大仙 。我記得佢尋晚已經話發左夢,估唔到佢真正出現既時間係而家。不過佢個外形同現實世界一模一樣,都係一個成龍樣咁既頭,加個八爪魚身。

「平身。」我話。「娘娘叫你平身。

雖然咁講姐,不過大仙個身根本無得直立,佢無脊椎的。

「嘩。咁撚核突既咩黎架 。」劉龍話。

「我係人頭豬腦。」大仙話。佢好似語無論次。

「大仙short左呀?」我問劉龍。

「下?佢都唔係大仙。」劉龍好冷靜咁講。

我望一望個外星人,原來真係唔係大仙!!嚇到我一腳西左佢去大西洋。 「屌!」

「嚇撚死人咩!頭先明明係大仙黎架喎。 」我話。

『夢境不斷比人更改緊。』旁白話。

「邊個更改?」我問旁白。

「係你地。夢境係全人類既共同思念體。」

「天刻汗,你睇下。」劉龍指住個天。其實我唔多慣佢咁叫,不過既然入到黎夢境咪習慣下囉。

呢個維持住黃昏既天上面好似有隕石跌緊落黎。而且係好多粒隕石!多到好似雨咁。全部有條好長既尾...咦,唔係喎,望真少少,原來全部都係...大仙型既外星人!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞