【少甜】《吸血鬼係香港搵食真係好拎艱難》

1001 回覆
279 Like 8 Dislike
幅圖係邊個

Seed

葵aoi囉
女吸血鬼

Seed

葵aoi囉
女吸血鬼

第50回 - 連續屍體發現事件VIII

「你打撚爆我半棚牙,我又要比錢獸醫砌返架喎。」文傑一跑跟住我一路話。佢唔係串緊d醫生醫術差,而係僵屍成日尖牙,的確要搵獸醫幫佢嵌返d牙入牙肉度。真係無返咁上下膽量都做唔到呢行。不過我又點會話你知有d獸醫的確係殭屍黎呢

「關我撚事咩 。」我回應。

「未知你叫咩名喎..」文傑問。「其實呢..我就第一次同女吸血鬼組隊既....

撚同佢組隊呀? 幾十年前我一做吸血鬼果時搵班殭屍組隊咪又係無人理我? 女殭屍少既原因都幾簡單既,因為殭屍鐘意一路屌一路吸血,或者殺完先姦,總之經過殭屍手既女通常都死硬,唔會話留返一口氣比受害者變殭屍。

「你可以叫我劉德華。」我話。

至於受害人幾時會變到吸血鬼或者殭屍?其實就好睇我地心情。留一口氣比佢地之餘,要將一口妖氣由佢地傷口灌入去,佢地先會變到我地同類。咁耐以黎,我都無咁做過,唔想人同我一齊受永生之苦嘛。我知同人類講係唔會明架喇。

不過凡事總有例外,我試過比妖氣一隻就死既貓,大約十年前啦。佢而家變成左鼎鼎大名既吸血貓。

文傑「哈哈」左兩聲。「我識得有個吸血鬼又叫呢個名 ...」

佢諗左兩秒,就無再笑了,因為香港既吸血鬼無幾多個姐

「果個戇鳩吸血鬼華仔變你做吸血鬼架? 」文傑問我。

我都費撚事答佢 ,等佢今晚對住男人打飛機啦

呢一刻我同文傑兩個繼續追緊條死屍。正確黎講,係拖走左死屍果件野。

「你講下點解要狂殺人?」我話。

「我無呀,我咁岩行過架咋 」文傑好似驚我會開槍打柒死佢咁。

「行過?你話叫個肥佬搵食物比你喎! 」我話。

「我鳩吹架咋喎,佢自己一埋黎就話無食物比我。 我咪陪佢玩下囉。始於要嚇下d人類架嘛。 」文傑話。原來佢只係一個中途殺出黎吸血既柒碌,唔係亂殺人既黑手。都岩既,幾百年歷史既疆屍,先唔會犯D底級既錯誤。

「咁睇黎你應該係食左人地條針喎..」我話。即係話我條針比文傑殺左 多謝哂。 不過唔怕,有人拖走左肥佬即係仲有得跟。

「唔?」我似乎踏到D水。不過一片黑暗,就算我吸血鬼有強過人類既視力,一時之間都唔知係咩黎。

「血。」文傑個鼻就靈敏過我,始終佢殭屍一族都要離遠跳住追人九條街吸血架嘛。唔似我呢d高貴吸血鬼會貯起d血慢慢品嘗。「呢度有好多死屍。」
我望住呢條長到出奇既後巷,真條似乎無盡頭一樣。不過周圍大約五條已經甩頭甩骨不成人形既死屍話我知,我地已經進入左敵人巢穴。

「學生妹,成個頭無左。」文傑搖擺件無頭屍體,著住既校服仍雖然沾滿泥水,不過仍然見到校服既樣式。唔係附近既學校。

「你唔好同我講你諗住羅個身返去姦屍呀。」我知佢d變態野

「...你點知架 。」文傑話。

「陣間先姦啦。望下果邊。」我叫文傑望下一個已經上左鎖既鐵閘,血痕到左呢度前100米就無左。奇怪,條屍應該仲滲緊血,唔會無啦啦無左架?

「去左邊呢?」我自言自語。

突然間右手邊傳黎「雪雪」聲。

「屌你。」我眼火爆。「咪撚飲血住啦!!」

我一腳踢落文傑度,佢大大聲係度吸緊地下個學生妹頸流出黎果D血。「你係咪想我地比人發現呀?」

「...已經發現左 。」文傑指住我後面。

SCP-957。

我即刻毛管都凍哂。

SCP-957 cute版左 原版想睇自己查 好撚恐怖的

吸血貓

吸血貓

原來係呢隻

吸血貓

原來係呢隻

好好睇
留名等睇
留名
其實迦樓羅係印度神話既生物黎
之前係高登有睇 呢架係LIHKG 留名
[認真FF MODE]

其實樓主有冇諗過
所為神佛又好 一切異物都好
就算真係「存在」都係因為人類既想像
岩岩睇到你話神同佛係一早就存在 永恆既存在
但奇就奇到 呢班至高無上既生命體係圍往人類黎轉
照常道黎講 呢班生命體應該對人類係WFC
就好似希臘神話班19神咁 人類只係玩具
我覺得所謂神佛 就好似 [來自新世界] 入邊講既野
一切既存在都係因為人類既想像先至存在
所以佢地先會圍往人類黎轉

FF完 BTW 樓主個故幾好睇 一開始以為沒乜深度 幾撚笑
但睇睇下又唔錯咁
疆屍會唔會寫得太弱
佢地既身體應該好撚硬而且好大力
一直KEEP往係硬直既MOEDE先岩 最多識自己變硬變軟
但唔會係腐屍 腐屍又係第2樣野 腐屍係會變其他妖怪
高級既疆屍係識飛 叫做飛殭 而且識法術
照中國妖怪小說講 疆屍係應該夠龍打
而且疆屍沒得直接變人做疆屍 最小等個人死左
由佢條屍慢慢自己變疆屍 再番生 (要長時間變
所以今時今日既香港係唔會有疆屍 因為D死屍都火化哂

你呢個疆屍SEETING太似吸血鬼
其實2者既分別都幾大

其實我9UP下渣 唔係想評批攻擊
只係覺得疆屍唔應該係咁 同咁廢
疆屍會唔會寫得太弱
佢地既身體應該好撚硬而且好大力
一直KEEP往係硬直既MOEDE先岩 最多識自己變硬變軟
但唔會係腐屍 腐屍又係第2樣野 腐屍係會變其他妖怪
高級既疆屍係識飛 叫做飛殭 而且識法術
照中國妖怪小說講 疆屍係應該夠龍打
而且疆屍沒得直接變人做疆屍 最小等個人死左
由佢條屍慢慢自己變疆屍 再番生 (要長時間變
所以今時今日既香港係唔會有疆屍 因為D死屍都火化哂

你呢個疆屍SEETING太似吸血鬼
其實2者既分別都幾大

其實我9UP下渣 唔係想評批攻擊
只係覺得疆屍唔應該係咁 同咁廢

無乜太研究中國殭屍,因為始於不是主角
多謝補完,殭屍將會有新能力
真係好好嘅題材
[認真FF MODE]

其實樓主有冇諗過
所為神佛又好 一切異物都好
就算真係「存在」都係因為人類既想像
岩岩睇到你話神同佛係一早就存在 永恆既存在
但奇就奇到 呢班至高無上既生命體係圍往人類黎轉
照常道黎講 呢班生命體應該對人類係WFC
就好似希臘神話班19神咁 人類只係玩具
我覺得所謂神佛 就好似 [來自新世界] 入邊講既野
一切既存在都係因為人類既想像先至存在
所以佢地先會圍往人類黎轉

FF完 BTW 樓主個故幾好睇 一開始以為沒乜深度 幾撚笑
但睇睇下又唔錯咁

其實我認識之中,係得耶穌同佛陀會理人類,其他生物理得你死
耶穌就成日教人類要愛人,佛陀就成日會教人頓悟

吸血貓

原來係呢隻

睇圖係一種樂趣
文?
文?

玩夜左 明天再出啦
新年快樂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞