【少甜】《吸血鬼係香港搵食真係好拎艱難》

1001 回覆
279 Like 8 Dislike
逢星期一放假
逢星期一放假

放完假罰double
放工無文
冇文
終於睇到live
巴打們是咁的
如果呢個post到左30日講故台出唔到的話,我就小休一星期貯下個文量。
呢個星期我會出住另一個舊故既remaster先 重甜
第53回 - 連續屍體發現事件XI

斬人肉呢個男人,叫做陰陽座。而且仲係人類,係中學老師,教Biology。

SCP-957唔係佢製造,係佢買返黎幫佢手收集人體。至於點解要收集人體咁無聊呢?佢有佢自己既解說。

「吸血鬼小姐,請你睇下,我既最偉大心血!!」陰陽座好興奮,開左個燈制。

之前都無留意到,係手術床上面既係一個女仔。不過係一個死左既女仔。全身都係縫合既紋路,如果你想幻想全身都係縫合紋係咩既撚樣,就想像下怪醫黑傑克既真人版但d紋全部新鮮有血水出既。但明顯地其中一隻手既皮膚好黑,同埋好大好muscular。

「移植手術。」陰陽座話。「係一個37歲男人既手。暫時搵唔到更適合既右手。

我望一望女仔全身上下,原來全部都係東湊西湊整出黎!!

「你覺得點呀?吸血鬼小姐。」陰陽座好自豪。佢指一指無頭蓋骨既大腦,上面插滿哂電極針,針既另一頭駁住部識發電既機,我都講唔出名既儀器。「只要我一通電佢就會醒。」

「砰!砰!」我個心跳得好快。

望住呢個訓係床上合埋跟既女仔,我覺得有少少熱。我又重拾返人類心跳既感覺。吸血鬼心跳率平時只係大約20下每分鐘。

手術燈光下照住既人,有一種異樣既光彩。

我覺得...

我覺得...

我覺得...
​
.....

Perfect!!!!」我忍唔住大叫出聲。「太完美了!!」
又多條女屌
第54回 - 連續屍體發現事件XII

我難掩住自己既激動。我作為有一個生物醫學博士,都從未見過如此前衛既研究!!由唔同既身體羅到器官,再湊合成一個人體,排除埋排斥作用,重啟身體神經協調,「創造生命」呢回事,理論上絕對可行!!老實講,我讀緊書果時,就已經想做一個人頭研究,就係假如一個人類得返個頭,我提供足夠營養同替代器官黎「養」住呢個人頭,佢可以生存到幾耐呢?不過最後搵唔到志願者,無得做。

實在太偉大喇 ,呢一個屍體女仔,就好似一件藝術品一樣。

「好靚 。」我對呢具集合屍體驚歎。

「本來,想我幫佢移植埋頭皮先至開動佢。不過你都欣賞佢的話,不如就一齊見証呢個時刻?」陰陽座話。佢眼神之中流露出興奮之情。

我望一望呢度既環境,擺滿住醫學書,有部分係簡體書,睇黎係羅湖書城買返黎既。

「你點解有靈感咁樣整法?」我問佢。「對於死屍你點樣保持新鮮?神經重新分佈手術你完成哂?一個人做哂?你點樣解決排斥問題?」

陰陽座驚奇地「哦」左一聲:「你唔似係...新既吸血鬼?」

我回應:「正確。我已經係46歲,讀過3個degree,2個phd。『如何誘發人體突變』同『人類吸血現象』兩篇論文都係我作既。」

陰陽座對我行左個禮:「失敬,原來劉大華博士就係你。」

劉大華係我用既另一個假名。

「估唔到你咁靚女 。」陰陽座咸咸濕濕地望住我。「如果我以前做到你同學就好 。」

「外表既野只係虛幻,我有興趣既只係見証人工生命誕生既呢一刻。」我話。「開始啦 。」

陰陽座行去電子儀器度,左搞右搞。呢部機似乎係醫院icu用果種機既改裝型。

『華仔!』玻璃佬從遠處用靈魂共嗚向我呼叫。『停手,咪再搞!』

『點解?』我用心靈感應回應。『我想睇喎 。』

『我唔識講,你地周圍股氣好怪!』玻璃佬話。

我笑左一下:『你見到我靚女開始緊張我啦 ?』

『你周圍好多鬼魂!!!』玻璃佬叫到我成個人彈起。

「磁磁磁---!!!!!!!!!!!!!!」死屍女孩因為電擊全身抽搐!!肢體不協調地扭動,我好似睇緊異形咁。

「噢~~my god...」陰陽座都驚歎,佢感動到喊出黎。「爸爸黎接你喇 。」

我聽到,心臟因為電擊已開始跳動。跳動既心臟將血液運行,連器官之間接駁位都有少少血手流出。

「你手工唔係幾好喎。」我話。我故意咁講,壓底我既不安感覺。因為鬼魂,係我地身邊。

「唔怕,唔怕。」陰陽座話。

「啊---啊-----」屍體女孩發出由多種聲線組成既恐怖叫聲。

真係?真係有生命能夠由屍體重生?? [/quote]
d鬼入晒去?
d鬼入晒去?

唔撚係掛
好想知喱個「重組人」嘅戰鬥力係點
d鬼入晒去?

唔撚係掛

唔知呀
等巴打揭曉
兩個變態既痴線佬既聚首一堂
好睇
呢一張寫到好長 本身無諗過要寫咁長
幾點有文
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞