【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
有冇邊啲位可以更好?
其實可以cut反派同"easter egg"
focus返Wanda點deal with grief

不過mcu要賣shared universe又要entertain fans咁冇辦法
Thanos喺A1已鋪
拖到A4算係咁
係咪見到佢飛個下覺得?
尷尬…
咩事
https://youtu.be/cLNyF1Zw5tg
The office 嘅joke嚟
笑死
唔會啦
個結局唔掂。一下拉低成套野評分
超立方難得地睇法高度一致
幾年前嘅thor 就得嘅
end game 肥佬之後nerf 左太多
講實力endgame 嘅CM 應該係最強吧
但end game 始終係phrase 1嘅總結
佢唔可以太搶三巨頭吧 所以個處理手法真係有啲突兀

另外講真 我覺得比Carol 表現自己嘅時間太少
得一集嘅captain marvel
而Captain marvel 拍成點我諗大家都有個共識
佢個角色形象塑造得唔夠
二嚟係好多觀眾嘅偏見
所以大家對佢最後希望哩句反感都好正常嘅

MCU 之所以咁成功係因為佢用好多時間 喺唔同嘅電影去BUILD UP 個角色
當然CM 都唔係話拍得十分之好睇
但你睇下Thor 12 >3
我個人就幾鍾意Captain marvel 個角色嘅
都期待佢會點寫
想問下vision話有個想合作好耐既演員會做對手戲
為左唔比Carol Danvers參與time heist,就求其作個理由整走左佢
其實大可以等埋佢先出發,畢竟Time Travel之前既準備時間並唔需要咁趕,Captain又咁強調no mistakes no do-overs
佢有份既話應該比佢去Vormir
去Vormir
生完仔係咁
冇錯

仲一直凝住會出ds
物理上講 你部戰艦咁大個目標 埋到身打入內部根本就係一隻超大嘅戰靶 肥雷一個都夠做啦
終於睇完
對Wanda黎講,係一定程度嘅Happy Ending 。IW要親眼睇住Vision 死兩次,今次要接死愛人已死嘅事實,同對方曾經有一段美好經歷、建立家庭、有對孖仔,都係圓左佢嘅心願,最後仲可以親自真正咁同佢say goodbye ,對於佢呢一個悲劇人物,真係好唔容易,比佢圓左心願,亦都睇到演員演技

好期待white vision 同 SW之後嘅chemical ,Wanda deserve a happy ending
套劇真係睇到喊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞