【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
你每邊各打50 你都唔否認失望係正常 之後又話過分期望

咁套野開頭開得好 先有期望架

big cameo 知道係Paul 自己 我都無乜野 因為有係 bonus 無係正常

其實我只係講返點解啲人覺得QS 個part 失望啫 唔係咩FF
Mcu 咪又是呃view
Mandarin/ Boner Peter
我反而係更加希望係啲大事件大電影親眼見證DS同SW點樣用力量打開多重宇宙開拓新角色重精彩過係套劇一句recast就當係啦
我只係話你失望可以理解,但over到屌鳩人或者因為假QS而推翻晒成套劇啲精彩位就過咗火
如果你只係失望無問題
對於一d對xmen冇希趣嘅人就真係wfc
其實批評不等於否定
點解批評就等於否定
MCU 就一定要咩都唱好?

明明其他小說漫改都追求還原度、連續性、劇情上的合理性

但只要是MCU 有關就不使、連細節位不使care

指出不合理地方就是hater

仲要講到全世界都是咁
明明套野幾好睇
睇wanda同vision既心路歷程 其實完得幾好
用漫畫d情節套落去,自己ff唔中就屌
明明係你自己諗多左
其實最當初幻視都係用普通電差畀佢
係畀人斷電先要雷神過電
同埋局長好似係話搵唔到方法active白幻視而唔係搵唔到能源畀佢
DS2 個多重宇宙 我都想睇佢點樣多重法 用咩故事

Recast 個part 其實寫得好好 , 就係睇佢點解解釋
下文就等你繼續追先有囉復活得vission你估佢遲下唔出咩
其他地方啲人屌得仲勁
自己FF 得太多就話套野失望想點
interview講大話冇野既,不過以後Paul Bettany, Teyonah Parris, Elizabeth Olsen interview講既野可以唔信,甚至唔睇咁解姐
還原太多又屌 還原太少又屌
點顧得咁多
我意思唔好攞佢黎做賣點引人睇下一集做第8集踩蛋
因為美劇每集尾多數都會有一d野引人睇下集 但都會解番上一集既迷 所以d人會一定睇下一集
但佢無解不特只 仲要on99飛左去
咁ironman要著返件老土甲先
唔怕比人屌唔還原
呢套睇得都係為女姐
下星期黑人上場就等收皮
有Bucky Bear
https://comicbook.com/tv-shows/news/wandavision-dottie-emma-caulfield-confirms-trick-fans/
WandaVision Star Emma Caulfield Confirms Dottie Was Meant to Trick Fans
...
就算endgame嘅平行宇宙都唔會關xmen同sony嗰班蜘蛛仔事啦
所以上到至劇本
下至演員訪問 都係志在撚fans

唔會覺得有啲過左火咩真心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞