【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
全部犯哂國安法
拉哂返去審佢357年先好放
Feige: 撚完你地又咪照睇
佢誤會左Selena Anduze(Director身邊成日出現既女黑人)
一定係 自己FF 多咗啦
唔好話人地trick 你
對第九集劇情進展無幫助 寧願佢做第九集彩蛋。。。
呢個d cg仲靚過wanda變身個到
唔止和解,仲將記憶過晒俾佢
以為出現嘅vision額頭係三角晶片版
個哲學問題亦係俾觀眾消化同理解
呢個新vision仲係咪vision
飛走咗嘅迷,咪喺電影解啱啊

定係你地想佢同有感情嘅vission完美結合
冇美隊有鬼用
其實Fox QS 改名隱藏自己係xmen身份係Westview生活唔得?只不過咁岩Wanda來左Westview佢又咁岩比Agnes 用magic控制左

當個個以為QS係路人,轉過頭Marvel係第2套戲出返Evan Peter做真QS又反轉撚多大家一次就好笑
明知會令大量fans disappointed, 但同一日話會拍the mutant

Jewel in the crown 究竟要消耗幾耐
而家疫情要夾演員schedule再加隔離嘅時間會越嚟越難夾﹐好多預咗2020年上半年會拍好嘅嘢都延遲到今年先開鏡﹐取景地點cut得就cut﹐又要畀曬啲crew隔離酒店錢(remy hii應該已經等緊開工)﹐成棟酒店包起又唔可以有progress﹐成件事好sad。。。我覺得今年拍嗰啲都會比原本計劃差
lets agree to disagree la大家對佢點宣傳點鋪排將來嘅expectation都有落差
我個人黎講就無期望過magneto定點,始終xmen仲未係呢個phase嘅規劃入面,啲ff睇到第七集就放棄晒,反而鋪f4會大路啲,結果都係被撚啦同埋開頭大家以為ds客串坐定粒六,點知連呢個都無

marvel點拍呢套係真係考功夫,又要打響頭炮,又要平衡番個內容以免破壞個連貫性,唔係後面幾套會無以為繼。好似有巴打講咁唔會expect佢其中一部特別爆特別多content展開。不過依家連小小俾fans ff下空間都無

但講返個plot我都係覺得尾大不掉,最唔滿意都係反派對唔住前面個鋪排。無咁多聯動ok,但你自己度橋俾返個夠說服力嘅big reveal黎吖。本身應該用反派嘅motive黎映襯wanda最尾嘅選擇,咁先呈現到佢嘅掙扎。依家係打完vis講一句就嗯,師父明白了vis同埋孖仔都咁易接受個結局
仲有就無回應到個啲伏線啦 睇番轉頭就變冗餘 好似架月球車咁
不過wanda點出世都未解畫話佢係forged 同埋孖仔困係邊 呢到仲有得發展番mephisto 不過唔知大家仲有無心機ff
end credits係差不多一向都鋪角色後續 同套嘢個tone係唔夾
係個劇/MCU世界裏面
呢個只係其中一個住係呢個城鎮既平民
係觀眾上帝視角見到用返同一個演員先有錯覺
結論係你地太主觀渣喎..........
如果一大部份人都覺得 仲叫唔叫主觀?
而家話比你聽個大方向係人可以隨意變形,環境又可以隨時變,爭在係放d咩人入去玩,佢鍾意可以放米奇落去都得添,而家玩就新鮮,過多3年,應該玩爛
TV show黎講算係咁,感情戲真係靠演員搭救到,幾位有能力嘅角一用返各自嘅”超能力”既係TV show到展現出黎係有d格格不入,係睇落去個種感覺同戲院睇唔同,始終都一劇套,講得太多就無癮,不過M記有弱化反派都keep到水準
點解唔叫?
呢個就係正確答案
其實fake qs純粹係玩劇情
agatha all along 都講明fake qs 係佢派黎

佢大可以揾路人黎fake 你佢係新qs
導演想將個misleading 推到最高 就揾evan peter 黎演埋
對west view甚至mcu黎講 佢係路人一個 拉非爾.勃起

但係想講既係
Teyonah 話can’t wait to see when u learn who is tge engineer
同Paul 話longed to work with all my life
就係真真正正呃觀眾

我覺得可以misleading 即使最後個樣唔係大家諗既
都叫做有樣野
而家直頭係根本無野 撚足你咁耐(講既係訪問 唔係劇情
咁係咪之後marvel 演員既訪問我地都可以直接skip ?
咁多個po由Evan peters出場有大部分都係assume Marvel會開x-men線/ 佢之後仲有得出場
唔信你自己追返
同埋人地由頭到尾都冇提過佢叫quicksilver
係大家assume Evan peters/ pietro= quicksilver
後面都解釋咗係agatha控制佢
所有佢講嘅嘢做嘅嘢 佢有嘅能力都係因為條頸鏈
更何況套嘢都無否認佢係唔係真係叫ralph
只係agatha一直都講佢老公叫ralph 最後導演解返話咁解
如果因為搵evan peters嚟唔係做quicksilver/ 做路人=撚狗嘅
只可以話你地抵比人撚 個個FF到上曬腦咁cls

你敢講佢一開始搵個2打6嚟做pietro你會唔屌?
恐怕佢演完呢套劇入面既其中2集就唔會再出現
我都想講MCU浪費左個咁討好既演員
其他唔討好既演員好似Brie Larson就有得拍完1套電影又另1套,唉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞