【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
我重睇咗好多次
仲要戲院睇
睇佢nick fury互動
睇佢覺醒
睇佢表情多多
夠我睇一年
我以為 vision 消失嗰陣會同 WANDA 講白VISION有佢哋既記憶。
都穩賺,使咩再咁認真
最慘係CM暫時睇唔到有乜captain魅力
CA做得captain因為描寫到佢未係英雄而有份對正義執著,有領導能力,願意犧牲
但CM so far唔知有乜
hela唔算啦 又係格食格
zemo依類就正
我頭三會比 thanos zemo
第三勉強我會比agnes
都唔會死 犠咩牲
接近無敵
Sorcery/Sorcerer magic同Witchcraft/Witch magic個風格展現出嚟唔同﹐因為Witch嘅似係要念咒語同遠距離攻擊啲﹐Sorcery嘅似係中遠距離攻擊同埋比較抗物理攻擊啲

呢啲係我觀察
agnes咁短時間有咩發揮 結局輕鬆輸
最威唱左首主題曲
根本唔使靠隊友先係佢真本性
其他captain marvel就靠隊友
carol靠binary已經打曬
唔係點會有內戰2
其他反派仲無發揮
Ultron yellow jacket個堆唔入流
scarletwitch攻擊模式係個幾樣
但對現實影響先係佢咁勁既原因
銀河2個集boss算係咁
不過有係有弱點
Marvel 拍片收尾緊係有咁虛得咁虛架啦,要知道佢d彩蛋幾咁勁,下下一野框死左俾之後點玩呀
不過漫畫套套captain marvel 狂用binary救世後就完場
另一類型掛 但唔係最勁
應該打後會主打講
係度鞭無用,要拍段YouTube 片先夠guts
我都覺得佢成日突登留力,將啲嘢平庸化
怕去得盡得滯之後無以為計
你試想像吓佢如果拍套tdk啲劇力咁爆既嘢出嚟仲可以點拍落去
所以強制將啲劇力壓低佢唔比佢去盡
不過蟻2,cm啲啲平庸作品食得多唔係好頂得順,
睇到個人好悶,
啲套算好,起碼頭6集有新鮮感

有啲舊觀眾鍾意以前啲英雄電影多啲就係咁解
以前係好係醜都係靠電影本身引你去睇
同唔容許佢咁留力法,大膽同有活力好多
但而家好多時係靠彩蛋聯動去焗你睇套毫無新鮮感規行矩步既普通嘢咁
Fegie 講過會有新 avengers 唔知會用邊幾個為主打

CM 真係無乜魅力可以擔正
變左太多工具角色 要靠個人電影續集再處理
雷神3算係唔錯 銀河守護隊2又係幾好
太勁戰力果d拍出黎太多限制
其實都算暗示掛,佢最尾話點知下次用咩方式再出現
可能就係指白vision
贏哂 真係好靚
睇埋第二集先講
我覺得夠擔正有餘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞