【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
呢點我同意你巴打
和而不同
sorry 如果我offense到你
相信大家都係好鐘意marvel 先咁討論法
所以話傳媒吹吹下就變真架啦

驚喜角色有出呀 skrull都好驚喜
隱角又有提nightmare
mutant出咗個命題
但可能幾年後了
係咯 其實真係鐘意呢套作品先咁投入討論
不過呢啲塘邊鶴係咁
其實最唔撚關事既人係佢
見有巴打話佢係咁 原來係走出黎獻醜
當佢出黎緩和下氣氛算

btw 估唔到呢度都撞到迪路獸巴
唔緊要我覺得係觀點與角度啦
大家討論得投入得濟姐
邊個話討論完一定要有共識條友真係on99
係嘈完冇影響到大家啊 但係可以係一種交流嚟㗎姐
神4肯定會快少少
我係覺 disney 每次都係雷聲大雨點小,明明有好多野可以谷人氣,谷劇情,永遠就將個idea "低B化 " (ironman3 已經係好例子),好似好驚D idea 好快用哂爆哂出嚟,下下都拖劇情,因為D人實會尻追,講真,咁多個星期,FANS FF 既仲好睇過 marvel 條橋就知呢套野出哂事,我等左咁耐,你只係咩都講少少就叫驚喜?十年都過左啦,仲拖。最後一集唔算好睇,係片長同製作似返一套正常既電視劇。
依家marvel 既 formula: 我賣桌頭賣FF都賺幾億票房,使鬼認真。
hi麵包生命巴打~
我覺得thanos出得太早
中途skip曬古神個堆搞到戰力到要投橋就
其實由第一集到第八集,集集都比到驚喜我
真心結局係咁普通真係有D失望
明明之前成個格局都可以擴到勁大,又鋪晒線開multi-universe,X-MEN,Dr Strange, 最尾連少少野都無提
不過我都欣賞迪士尼用咁特別手法拍劇,的確係比到歡眾新感受
如果大膽D擴張埋multi-universe 就完美,依家真係有D期望落差。
我係覺 disney 每次都係雷聲大雨點小,明明有好多野可以谷人氣,谷劇情,永遠就將個idea "低B化 " (ironman3 已經係好例子),好似好驚D idea 好快用哂爆哂出嚟,下下都拖劇情,因為D人實會尻追,講真,咁多個星期,FANS FF 既仲好睇過 marvel 條橋就知呢套野出哂事,我等左咁耐,你只係咩都講少少就叫驚喜?十年都過左啦,仲拖。最後一集唔算好睇,係片長同製作似返一套正常既電視劇。
我覺得thanos出得太早
中途skip曬古神個堆搞到戰力到要扭橋就
下集仲要打康 睇黎到時又係call馬打就算
當一去到生意,最好成本低,利潤高。個 marketing夠爆,明星最好得一集或幾個鏡頭,唔好有手尾,引哂D人尻衝都睇就得,配角閒角就多多都要出,故事idea 要好大,但世界觀要好細,CG 15分鐘內,其如文戲。
康 依d勁大隻既實大把弱點
由其係mcu 最中意搞弱點出黎等方便完場
如果你計佢一野 A4 打爛 Thanos 架船,可以話係佢地既希望既。。。XDDD 不過CM 真心唔覺好睇,但有fd 話重睇睇到好多野重話好正,唔知佢用咩角度。
scarletwitch算係女巫個皇冠係mcu做咗證明最勁個級
dr.strange個種係整魔法陣勁 當然仲有好多招到時應該有新形態既
麻麻地
真係唔好開始英雄泛濫就好
最低能個所謂swords...好兒戲
遲d唔搞返正正係掛係英雄主義就玩完
新人就長約,出名既大明星就客串一套,或者做路人算。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞