【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
其實講咁多咩用fox xmen撚狗做乜
你估佢冇諗過用返ATJ咩
係你地自己FF人地會開xmen條線
同埋人地搵個2打6去做你地咪又係屌點解唔搵evan peters乜乜柒柒
明明外國超多人鬧爆
Director 都預左大部人不滿意
"You know when you think something is going to be funny and you say it and then you panic about it? That's what I did. Fans started guessing who [the cameo] might be. They were guessing people like Benedict Cumberbatch or Patrick Stewart. I was thinking, 'God, that's a good idea and they're gonna be so disappointed when they find out it's me.'"

Paul 是專登trolling fans 都仲有人幫佢洗白
係咯 已經係詐騙
其實咁會影響觀感

自己就幾鐘意個大結局
係唔明點解white vision要走左去
但講真 我當paul bettany 同自己合作幾好笑
有cameo 呃人
個engineer 又係呃人
其實覺得成套都幾好睇 結局都接受到
但咁樣撚人覺得有啲on 9

當然cameo suppose 唔係一套劇既重點 味精野令套野更juicy
但係咁樣撚人真係好咩
仲有個engineer 根本就撚緊觀眾
仲要有人幫佢地defence m底觀眾
屌唔用返ATJ都可能會嘅
QS未出場之前
我估真係唔會有人識屌點解唔搵EP乜乜物物咁高章
除非Marvel高層
重有用fox QS,根本係有心誤導人,最後重要係咩都冇
twitter reddit 屌哂鬼
仲有人覺得無問題先好笑
冇前面嘅鋪排咁收尾可以接受
但前面鋪左8集咁收尾就真係虎頭蛇尾
Develop 一個角色好難、毁掉一個角色好易

MCU 選擇利用完再毁掉一個角色是最低章

有人話iron man 都是咁玩滿大人

但MCU 版滿大人無建立形象, 大家對佢的期望少好多
睇完之後想問
White vision 已經拎返之前既記憶?咁最後佢去左邊?
Agnes被wanda變左做居民,但之後hex解除左之後,佢係咪會變返正常 定係已經永久lock up左
aos有拍過,唔理正派定反派睇左一眼都會入魔睇落去
Wanda未學行就睇禁書
又要搞著dr strange
Dr strange:你地班魔法幼稚園俾我抖下
.....呢個是神童喎
神童唔撚識控呀嘛
去咗思考人生掛
Mindwipe咗Agatha
白vision應該矛盾緊啫
佢係有番記憶 但見到hex入面個個同佢一模一樣
俾Wanda整出黎 只係冇記憶
有感情 又同Wanda生活左一陣嘅佢
點都會諗下自己對Wanda 黎講係唔係可替代品嘅
記得同Wanda拍過拖
但宜家對佢冇感情
Vision: Human relationships puzzle me. I'm outta here.
究竟個超勁客串係邊個
大話都宣傳手法only
White Vision
而家啲人都係屌佢搵Evan Peters做nobody
但如果一開始qs出個陣係個2打6變相啲人咪又係屌
根本就係 套嘢唔係跟自己想咁行=垃圾 撚狗
同埋不嬲演員簽曬約講嘅嘢一定唔可以信到足
成班腦補有big cameo luke咁勁
但明明人地都冇講過
睇咁耐marvel都知佢地啲宣傳手段

套劇嘅重心係wanda vision
佢開唔開其他線都冇乜所謂
而家仲要擺明留曬伏筆 wanda個結局都算寫得好已經收貨啦
會唔會係SW睇darkhold研究點樣可以bring back啲仔 之後揀咗喺multiverse攞返嚟 然後搞到世界大亂?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞