【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
其實重點不是Luke cameo

是佢在不同渠道做煙幕

Patrick 不肯拍,點解要在wandavision 上映播放中段都由官方放風比宣媒輝神找過Patrick?

Paul 亦都明知佢咁講是引人估x-men

Fox 都找過不少其他人casting ,但人地最終無演就不會消費人地的名氣同形象,最多是套戲上完哂先講番出來
我唔明佢出white vision 令大家wow 但係出得一集幾分鐘仲要走左去 無下文 好唔掂
唉 唔想sw變奸
咁事後咁講
好多嘢都一定中嘅

反而我覺得佢搵邊個做qs都好
其實都一定會惹人遐想
因為一個死咗角色重生
一定有人

只不過到時係其他諗法
呢個講左好耐
佢本人唔想再露波+而家偽君子當道…唉…
兩個仔叫救命
應該係連去DS2

Monica 連去 Cap Ma2
咁件衫是靚都似番x-men 系列he, 感覺高級左

AOU 件衫是cheap cheap 辣妹裝
有加拿大
唔會出多季 直接連ds2?
push
我睇完入Po就見到一大班人狂屌做乜鳩
我就真係覺得大家FF too much
QS由一開始出場我就知一定只係彩蛋唔會長久
只係配合前面sitcom個節奏
出返原本果個又會比人誤解真係復活咗
其實佢想要邊個扮QS都得啦
專登搵佢擺明fans service
你要明白mcu世界都係有自己世界觀
唔會好似deadpool咁打破四道牆,dasiy一句話換咗人?
就會變得合理
到真正復活就用返原本果個
可以貫徹返mcu世界,又滿足到fans嘅彩蛋

其實成件事都只係MCU世界要個小鎮幾日嘅小事
又唔係去到世界末日果啲大事,無牽涉太多其他復仇者成員都正路啊
同埋我只係聽過wanda會係ds2出現
未聽過ds會係wv出現

講返套嘢我覺得個鋪排好正
由黑白到中間解迷再到最後開拖
要批評嘅真係個魔法大戰有少少怪
不過都預咗呢啲魔法大戰好難拍得好睇
DS都係要加啲近戰格鬥
打thanos就直頭唔係純魔法戰,而係打到好似動漫咁過招

我自己就覺得好好睇嘅,最後say goodbye 果度係avg4 tony死果下以外唯一令我流眼淚嘅mcu戲

其實講到尾都係fan theory太多
重記得當avg2係trailer果度有一套係鷹眼啲箭申出嚟
跟住有人吹係狼人會出現
跟住avg4又話有deadpool同狼人
心諗做乜鳩,一聽就知無可能
你諗下Disney 用咁大舊錢買返個版權返嚟
一定係會好小心安排班角色點出場啦
不論係mcu世界定現實世界都要處理得唔突兀唔係咁易
一件咁重要嘅事點會係唔知有幾多人有睇套劇交代
一定係放上大銀幕話比全世界知呢件大事啦
你咁清醒早幾個po出來點醒大家就好
想問清楚
而家天劍局成班友又犯左咩法?
佢地唔係有晒特權,連幻視正身都可以強奪做天劍局財產咩?
我剩係肯定WANDA犯左非法禁錮他人呢條罪,以受害者計…WANDA應該都可以判幾百年監。
咁天劍局又犯左咩法呢?
你呢個理論幾好
咁等於同全世界講MARVEL嘅電視劇可以全部唔駛睇
都啱嘅。
代理局長姐, 萬能key: Violation of Sokovian Accords, Sword係保管Vision身體但唔可以做其他野,之前debriefing講過
分清楚兩回事
我唔會話唔洗睇,呢套劇叫wandavision
成套嘢都係補完返wanda嘅個人故事

但比你係Marvel高層
多重宇宙、x-men呢啲大事你會放係劇定放係電影度講
諗起星戰7鋪哂伏線講Rey身世
星戰8Rian Johnson同你講Rey只係no body
唔通又怪觀眾諗太多
有D野係合理期望黎
最後未又係奶野要搵JJ救火
又darkhold
成個marvel好似無晒魔法書咁
次撚次都Darkhold
咁講果日局長等於係拋WANDA唔熟條法例
即係WANDA一見到幻視身體被切開,佢就可以即係引用番相同條例捉晒天劍局班友!
十分認同本身用sitcom 嚟拍好獨特,唔似睇緊一般超級英雄片噉,中間伏線亦令人好期待。避晒啲fan theory 咁滯,夠晒撚狗而好睇,令到人覺得會愈後愈驚喜。但最後亦因為撚狗而失色,有令觀眾「估唔到」嘅感覺,但純粹係啲Villain (Agatha & Hayward)動機太過單純同劇情埋唔make sense 成最大敗筆

至於連動上,連電影係做得幾好,但對於會睇埋舊marvel劇嘅mcu fans嚟講,好似畀人一巴打撚咗落去噉,本darkhold 同舊劇嗰本個樣比下去係有氣勢啲,但成本唔同咗樣,好似間接同緊fans 講緊,而家係擺明唔認舊嗰堆劇係同宇宙,冇之前睇avg4見到Jarvis嗰種感覺,當然佢可以兜darkhold唔止一本,但應該就唔會呢個動作

而打戲都有種為拍而拍嘅感覺同埋硬係覺得雙片尾都有啲格格不入
咁佢都可以兜係鋸開佢保管嘅
好似392樓咁講
合理期望嚟
你唔想出住,咁就唔好用FOX QS令人產生合理期望
而家好明顯有反效果!
其實又咁講...
迪迪尼2019先成功收購fox
WandaVision 應該我1718年就plan好咗
都未知會唔會收購成功
邊有咁快加到咁多Xmen野入嚟
最多咪scarlet witch個名
問題係班演員 導演 受訪 同埋fan theory 拉高咗期待啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞