【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
係估唔到mcu咁無自信姐
其他人有咁低裝咩?

Andrew 版Spider man 夠有寫過同x-men crossover, 但只要冇落實就不會在套戲上之前用來做宣傳,

最多是系列結束多年後回顧由幕後講番出嚟
Jane同Dark Phoenix
MCU已經玩完啦
自從FAR FROM HOME同ENDGAME,已經知道MARVEL唔會一下子響同一個作品入面發大,如果硬要塞咁多嘢入去,其實只會落得隔離正義聯盟嘅下場...
同埋要知道老細始終係Disney,佢哋一定唔會將劇情搞到天花龍鳳(例如之前ENDGAME偽爆劇情),等非漫畫迷或細路仔睇到一頭霧水而影響副產品嘅銷量,所以以後睇MARVEL作品真係唔好用複雜嘅角度,細位亦唔好認真,呢啲只係日後用嚟執漏。
就算會玩多元宇宙,佢地都唔會搞到好複雜,頭十年MARVEL作品本身已經出現唔少BUG,如果仲要link去FOX或SONY SPIDER-MAN舊作品,只要令創造劇情困難多百倍,同花式自殺無咩分別,所以個人對DS2唔會有太多幻想,最多可能純粹開一開其他世界俾其他舊角亮一亮相,之後close返佢。
其實係毀左
而且係連MCU一齊毀滅
你點知Patrick單嘢係官方放風?
其實孖仔會唔會無消失到?
感覺似會拍第2季
如果直接去ds2有點快
而家呢個處理咪係自殺囉。
講緊呢套劇全部集數加埋其實有成5個半鐘,肯定比任何一套電影更加有條件講清楚任何平衡宇宙理論。
有五個半鐘就要解平行宇宙?
五個半鐘就係玩Sitcom
Introduce Witch世界
講返Wanda嘅心路同故事(Vision只係配角)
重來無講過咩平行宇宙有關嘅事 所有都係Fan Theory (就算QS都喺第二集馬上講Recast)
咁耐以來得DS同EG有講過平行宇宙 你會唔會話MCU浪費咗十年嘅電影分鐘?
你會唔會太自我中心
都係嗰句,幾肯定DISNEY唔會將平衡宇宙理論玩到好大,FOX X-MEN只係玩穿越時空都已經多BUG到咁,上面班大佬一定好清楚有幾複雜。

無辦法,大家都俾MARVEL十年嚟彩蛋攻勢影響到入哂心,
依家佢反轉頭不斷用FANS THEORY撚觀眾,
的確係好仆街!
仲咁死撐至係自我中心呀!
你自己用左FOX QS嘅演員,但咁樣收尾就係有反效果
你睇番392樓啦!果位人兄講得最好。

女巫覺醒個美指同deskphonex 是否同一人?
成套劇最唔滿意既地方係前8集埋左咁多伏線
點知個結局咁撚平淡 反差太大

好似條女幫你含含下突然話有急事走先最後要自己打飛機出嘢一樣
笑死個比喻
係條女除哂衫打茄輪準備埋牙先一野推你出房話你諗多左
有咩反效果?
出完嚟第二集Daisy已經講Recast
到後面已經知佢係被Agnes控制 佢係nobody有咩咁出奇?
你自己諗返所有話佢係平行宇宙過嚟/Agnes喺第二個宇宙搵佢返嚟/Wanda打開咗平行宇宙/Blip引起平行宇宙等等
全撚部都係Fan theory
你話由佢出現 套劇就一直不停提平行宇宙 點之最後發現係nobody就話啫 (等如SW EP7->EP8)
我睇得出你因為無真QS就好嬲
White Vision去咗邊?
392咁又點?我無睇星戰
但就咁單睇今次WV係無問題
戲入面已經交代咗係假
係你一廂情願以為係真
用 Evan Peter 叫 FF 人地會開 x men條線?

分明撚 fans 喎

正常都唔會用2打6啦 唔好屈啦 講嘢合理少少啦
呢個post睇得到毒撚FF 真係好撚恐怖
啲人話FF mephisto/ nightmare 就話

Qs 做 返QS 都叫FF 明明就係有鋪排
個鋪排係邊?
佢係無啦啦彈出嚟跟住Dasiy都覺得奇怪啵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞