【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
原本以為淨返佢地屋企係Hex,
最後一家四口生活。
點知真係大佬B,話左含家產就一定要含家產

好彩最後有Help mum
聽清楚先留意到最後係Doctor strange首bgm
評心而論個結局唔係唔好睇,只係之前嘅舖排,令觀眾期待>結局 (故事敘述方式/mcu世界觀各方面拓展都係) 令任何一集都出色同好睇過個結局,因期望太大而失望同埋唔知點解,會有種睇緊另一套嘢嘅結局噉
Btw 有冇人覺得Tommy救人,同Monica & Billy 擋子彈,好似格硬輪流show off super power 噉
好彩最後無磁力王
唔係真係收到唔尾

QS就算啦,little QS都叫有偷帽致敬返Xmen版啦
唔係啦,Lizzie根本冇咁講

我係指Paul 講個cameo
Teyonah話engineer有驚喜
搵到個好合理嘅原因用返Evan Peters
Lizzie會喺dr2出現標題又係multiverse

樣樣野加埋先搞到全部人期望過高
其實一開始唔吹咁大呢套係好好睇
導彈無人機
Engineer: Suprise! Motherfucker!
寧願佢話major goodner係skull
其實真係幾大落差,之前又講到奇異博士會出現,又話有一個震撼人物會出場,不過紅女巫啲演技好好,但我又形住形住其實係局中局,以為佢先係比人做實驗個個﹐成套劇都係想鋪魔法呢樣野,咁係咪意味住魔法係將來既最大敵人,我其實好想睇Wanda做反派的

其實都可能係
Btw 呢套完哂
DS2再傾啦巴打
vision好撚慘 死完又死 肢解完又死
還好啦
我比較擔心下一套會悶過呢套
下套分分鐘討論係wanda既3/1

show off就擺明架喇,咁短ok啦
Hex入面鎮民個名同解咗魔法真實個名唔同,會唔會Evan Peters 扮嘅角色唔係真係叫Ralph
佢套衫好xmen
佢唔似改過自新,反而係下定決心要去學魔法多啲靠自己實現翻自己想要嘅嘢
so long darling
係講咗冇奇異博士出場。。。paul bettany親口講有片做證
上個post已經講過一次﹐而家講解多少少點解有呢個誤會

喺2019年comic con﹐marvel studios已經講wanda maximoff as scarlet witch會登場﹐同埋呢套係mcu首次嘗試驚慄手法製作﹐當時已經有fan theory即刻話wanda會做壞蛋

D23時迪士尼就話WandaVision會係Doctor Strange 2嘅前傳﹐就不停有人講Doctor Strange會客串

然後有Paul Bettany做嘅訪問﹐佢透露有個未揭曉嘅角色﹐而佢知好多人估係Doctor Strange﹐不過唔係﹐而且佢並冇講大cast亦冇講cameo呢個字﹐全部都係傳媒同fandom自己寫嘅

我覺得係呢幾件事令人覺得有官方吹過Doctor Strange會登場﹐而事實上因為疫情﹐Benedict Cumberbatch喺11月先夾到開拍Doctor Strange﹐當時WandaVision大致已經完成﹐而Elizabeth Olsen亦已經開工﹐由於要趕上進度(已經延誤6個月)﹐所以Elizabeth Olsen都冇得補拍WandaVision嘅戲份。

https://youtu.be/o8E5g71iR4w
就算係因誤會而吹大咗
我覺得以影集嚟講已經好高分
雖然劇情唔係精密但總算有舖陳
新角色又人人愛戴,除咗假Qs
我有預感蜘蛛俠出預告又會有一堆人話3代同堂,跟住上映睇完又屌乜都冇
I have to ask....
睇過daredevil未
澄清得好
根本就係亂傳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞