【Disney+】Wandavision 劇透討論區(7)

1001 回覆
24 Like 7 Dislike
Loki Dormammu Thanos
宜家希望Agatha發大
咁唔怪得我覺得第7集開始好普通,
因為第7集之後差唔多全部都係停工後拍
所以咪話marvel愛死你呢類fans
我完全無提到咩fans theories
純以事論事佢係咪刻意呃fans

我知avg 3假trailer 拍左幾個version 呃埋演員添
係咪媒體餵你咩 就要理所當然幫佢哋合理化係宣傳姐

講到qs 佢就擺明係用evan peter 黎misleading 你
我地就知係evan peters 係x-men qs 姐
mcu 裡面係路人黎架咋

你覺得差啲係覺得劇情呃左你 可以係story telling 差
我覺得不滿係 演員可以misleading 可以玩下語言藝術
但唔係以trolling 觀眾為樂
佢大可以咩都唔作 講真 我幾鐘意white vision

btw Mandarin 如是 Mysterio 如是
Quicksilver 係假 點解咁驚訝?第8集拉開埋個肚皮話你知agatha 控制假pietro
巴打第一次睇marvel 定點
其實你明唔明大家嬲咩?

我已經從來不信FF ,
無論是你由朝講到晚的DS,CLEA
還是mephisto

任至傳媒講Wanda Team contact 兩代magneto 都是保留

最嬲是佢借x men 引人看之餘仲要安排好騎呢

你消費fox character 都算, 點解要用來枱黑妹?
寧願第9集無QS

有人話只是fans FF 過度..呢套劇是focus Wanda

冇錯, 冇riri 冇blue marvel , 冇DS 冇問題

但歐美fans 在被人誘騙的情況下
估女主角 可變番原本身世,見番阿爸、阿哥
其實不算FF 太多,由其呢套戲根本加插大量x men elements

消費完x men 再鬧fans 被人欺騙之後不好嘈
我邊度有講過Clea同Mephisto﹐又幾時有撐佢cast閃銀?我又幾時有鬧過人諗太多?

我只係講冇講doctor strange同埋paul冇講大cast cameo﹐我諗你roast錯人﹐如果有畀埋screenshot我睇

其實假的冇問題

是佢哋覺得trolling fans 冇問題先最大問題

仲有同iron man , Spider-Man 不同

套戲是刻意引人聯想fox x men

仲要漫畫都比番twins 去變種人大本營
有人話是指其他人,你想太多
講返Luke Cameo,引用你最喜愛既原文 (tvline):
Back in December, fellow Disney+ series The Mandalorian stunned viewers with Mark Hamill’s appearance as Luke Skywalker, which had shockingly remained a secret until the Season 2 finale aired.
When asked if WandaVision has anything similar in store — namely a casting that she can’t believe hasn’t leaked yet — Olsen gave us a quick, “Yes.” And though she dared not offer any specifics, she did share with a laugh that “I’m really excited” for viewers to see what (or who) is coming.

Olsen又真係冇講過Luke Skywalker呢個名既,人地講左句Yes之嘛
其實同官字兩個口一樣
可能我英文唔太好 你話你接受到演員可以misleading觀眾 但唔可以trolling
咁Paul佢咁樣講 瞬間帶咗一班人去自己估究竟係邊個 咁樣又唔係misleading?而係trolling?我覺得呢兩個字好似 只係睇你點睇 你係覺得不滿嘅咁冇嘢好嘈啦
同埋佢選擇喺播大結局嘅前一日講話其實係自己嚟
照你意思咁講 咁又係咪同qs個情況一樣?一開始講少少嘢你地知 跟住推高個討論熱度 最後喺播出之前同你講個事實出嚟 因為佢已經達到佢嘅目的啦 同qs 一樣 一出場好爆 個個都討論係咪真係咪真 跟住佢咪後面集數同你講係假㗎囉 結果真係好多人討論啊因為
你話第8集已經拉開埋個肚皮話係假pietro 咁只係代表唔係mcu嘅pietro 但都唔代表佢唔係嚟自x men宇宙喎係大結局先話佢真係只係一個路人咋
驚喜角色都無話係咩啵
我當佢所指嘅係QS,咁其實佢出一出都驚喜架
但無講過話佢就係日後嘅真QS啵
無睇過Paul原文點講
不過可能另一個意思係Vision真係復活左係驚喜
佢講過Endgame之後Marvel叫佢返去
佢以為佢最多係入去講幾句依幾年合作愉快多謝各位就走 但點知係叫佢拍Wandavision
namely a casting that she can't believe hasn't leaked yet
結果都係變左世界大戰post
嘈撚完
兩個現實完全影響不到對方
仲要九成兩個繼續低收入住公屋
都唔知有咩好嘈
On9
攻擊到無野攻擊就話低收入住公屋
呢個po算小事
之前tenet集中討論果度
仲誇張
互屌咁濟

不過講真其實都係鍾意睇mcu先會講姐
唔鍾意果啲都唔會入嚟
依家出埋白vision佢唔驚無得拍啦
不過可唔可以變返原色
隻白色麻麻地,同埋我個人麻麻地啲尿袋角色
希望佢之後唔洗叉電咁柒
討論區唔比人討論你咁撚惡得唔撚得㗎
跟住又唔知同住公屋有咩關係
On9
佢出哂名講呢啲㗎
由佢
我都覺得無啦啦做咩人身攻擊﹐都係討論下姐﹐考說話都可以冇統一觀點做總結架啦。。。最緊要我真係聽到唔同人唔同感受﹐全部都係真誠嘅分享
啱啱先公佈話搞
認同
係d 人自己無限ff 要跟自己諗法走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞