[選擇困難症]買唔買Kindle好(10)暨交流區

1001 回覆
28 Like 2 Dislike
我係比佢個重量同e-ink 吸引左
我平時用iPad 搭車睇,都有啲嫌重

我同時都有學外文,有諗用kindle 去grammar 書,但如果睇table 之類都唔太ok,咁真係要繼續iPad
用緊pw2好鍾意個膠手感,又耐用唔驚爛
oasis轉用金屬會唔會好冼手?同埋會唔會好易跌爛mon?
唔會冼手
用套咪唔驚囉
我由pw3 轉 oasis 好爽
特別係睇漫畫順好多
諗諗下都係等埋oasis 4出先買上次update已經2019
想出部嚟主要睇日文小說
kindle是咪都夠做?同kobo比嘅話邊隻啱日文書多啲?
想問下有冇人試過係kobo其他地區(除咗台灣)買書?
見到想買個本NT$300,轉做uk store之後£0.99
我試過喺kobo us買書,將國家轉做美國,地址同postal code求其打就得
Boox
有,純粹睇你budget幾多
市面好多大mon eink reader,仲可以寫埋筆記
Sony 又貴又功能少,但掛住sony個名
Remarkable上年有部新機幾靚,行linux,要人手入file
Boox就由平到貴都有,行android
個人建議可以睇下note 3,有錢可以上max系列
Old mobi好似冇得較字體粗幼
啱啱試both mobi連cover都冇
成件事好玄學
自己入嘅書係show唔到lockscreen cover架
要喺amazon買嘅書先有
new/both mobi有得用自訂字體但無cover
old mobi就有cover但無得用自訂字體
要二揀一
有冇人買過vol moe vip
想問下大家會點管理vol.me download既漫畫
想整到有封面,但input完再整collection又好煩。。。
買左KINDLE兩個月
明明冇卡索引,夜晚睇完仲有60幾%電
但第日都顯示冇電感嘆號
平時都係正常使用,20%就會拎去叉電
試過兩次都係咁,無啦啦無哂電好無奈
請問係電池問題定點?有冇人知點解決
KWP4 一手
背光係調節亮度個度?我不嬲都好少用多數都拉到最底冇打開
我試下唔刪資料個隻RESETTHX
已經有一部 KPW4

琴日見到有特價,買咗部全新Oasis 2 32GB (係第2代,不是第3代)

等緊寄返來
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞