[選擇困難症]買唔買Kindle好(10)暨交流區

1001 回覆
28 Like 2 Dislike

我用Amazon 自家出品保護套
認真,7.8買黎睇pdf係玩鳩自己
最好一定係full a4 size,就算10.3",有時都要切兩份睇
但你一定要拎出街,咁10.3"就妥協冇法
我有部連keyboard舊款
當年用用下都刷左rom,真心頂唔順原生os
K3 真心唔太差,乜柒都唔搞既話,
照用都可以既。
有冇巴打知香港邊度有得整kindle 壞鳩咗
買過部啦,Kindle basic 2019夠做
經 TB send 上大陸整,不過都要預返可能幾百蚊。
想問下大家覺得睇reference book呢類pdf檔嘅話用tablet好啲定係e ink好啲? 想出街無聊嗰陣拎嚟睇下參考書
我讀嗰科啲書裏面好多符號,同埋formatting都重要,所以好驚用kindle呢類會移位
ipad
e ink 暫時唔啱睇pdf
我追返上面啲post見到啲ching有講Boox Note,想問下嗰隻你覺得點樣?
google book轉化做kindle檔 會唔會唔啱排位

google book 通常用咩reader??

search 過唔少我想睇嘅書好似得google book 同埋google 有特價
有晒keyword,你上youtube睇review好過啦
呢個post大部分人都淨係識kindle同kobo

如果你要android就冇咩選擇
boox喺金雞有間代理,自己上去試啦
真係唔該你啊聽日就去試下先!
你係用咩apps 去做pdf file management ?
本身分folder放drive,只需要裝返個app,sync返落部機
有任何mark notes都會sync返入drive,電腦開會見到一樣notes
果個係咩app? Dropbox 係咪做唔到?
你用咩drive咪用咩app囉
Dropbox 果個apps 要用share -> share to Dropbox 去sync, 係咪仲有其他apps 會再方便啲?
冇用dropbox,唔清楚
我用box,google drive、one drive都可以同電腦同步
其實唔關Eink事
只係大部分Kindle個呎吋都係太細
明白咁我都係買ipad啦唔該ching
呢個世界係有大size嘅eink reader,10.3"到full a4都有,而且睇得ref、pdf都唔會隨街睇,大又有咩所謂

我明呢個post標題係kindle,但唔好個個都淨係識kindle,幾乎每頁都有人問想睇pdf,就個個叫人用返ipad
想問大家,6吋咩都睇除咗kobo clara係唔係都無咩好揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞